tiistai 6. huhtikuuta 2010

Viikon sisällä se alkaa!

Tervetuloa uuteen bloggiini. Heti kieliasuvaroitus. Saattaa esiintyä sekä kielivirheitä että lyöntivirheitä. Olen niille ihan sokea.
Rakastuin viime kesänä noin parissa sekunnissa vanhaan taloon. Aurinko paistoi ja oli 24 astetta. Erehdyin paikan päälle koska ystävättäreni oli ostanut kylän vanhan kansakoulun ja minä rakastuin alueen metsiin. Metsiin, joihin en varmaan ehdi seuraavan kymmen vuoden aikana.


Asiaan.

Viikon päästä ensi-ihastuksesta talo oli minun. Itse ostopäätös tapahtui JUURI NIN KUIN EI PITÄISI TALOJA OSTAA. Sentään otin kaksi järkevää ystävätärtä jarruksi mukaan, mutta he ilmoittivat etteivät heillä ole mitään virkaa: "Olet jo päättänyt". Vaikken sisäällä ollut käynytkään.Niin olinkin päättänyt.

Tarjouksen jätin noin 40 minuuttia sen jälkeen kun olin astunut kynnyksen yli. Onneksi sinä päivän satoi kaatamalla. Katto ei vuotanut. Konttaisin kauniin ison tuvan lattialla ja haistelin herkällä homenenälläni enkä mitään löytänyt , kuin verannalta ja porstualta. Siellä haisi pahalle. Muttei ehkä homeelle!

No ja , rohkea rotan syö ( niin luulin 25 vuotta että sanonta kuuluu kunnes minulle kerrottiin että rohkea rokan syö).

Jätin tarjouksen talon keittöpöydän äärellä ja kysyin välittäjältä: Olenko ihan hullu? Olet, hän vastasi. Kerrankin rehellinen välittäjä.


26.7 2009 sain Peuhun avaimet ja seikkailu alkaa. Ja tiedän nyt etten tämän jälkeen ole rahamenongelmia.Eikä vapaa-ajan ongelmia.Torstaina alkaa remontti. Voi ehkä ajatella että vähän nopeasti. Mutta asuin talossa heinäkuun lopusta kaksi viikkoa yhteen pötköön ja sitten torstai-illasta sunnuntai-iltaan kahden kuukauden aikana ja ehdin miettiä ja haistella taloa ja ympäristöä.


Löysin kuin sattuman kaupalta ihanan urakoitsijan ja kirvesmiehen. Hyvän ja omahyvän arkkitehdin. Museoviraston tutkijan. Innostuneita osaajia kaikki.


3 kommenttia: