tiistai 20. huhtikuuta 2010

Hyviä uutisia

Illalla menin nukkumaan budjettivaje mielessäni. Silti nukahdin hyvin. Aamulla kirvesmieheni soitti ja kertoi että; Minulla olisi sinulle hyviä uutisia. Hän oli puhunut arkkitehdin kanssa siitä vaikeasta lattiaratkaisusta, jonka aluemuseon talontutkija halusi että tehdään. Ratkaisu oli hankala ja hidas ja kallis. Arkkitehti puhui virkailijan kanssa ja koska en saanut mitään tukirahaa oletan että asia siksi järjestyi. Onneksi kirvesmieheni ajattelee ja kyseenalaistaa oikeita asioita. Kiitos kenelle kunnia kuuluu, eli Kaitsulle.

Nyt muutetaan vanha multapenkkipiohja rossipohjaksi. Ja säästöä tulee noin 5000 e. Koska ei tarvitse betoniautoa 6 cm:n betonilaattaa valaamaan.

Eli ongelmani on pienentynyt aika paljon. Odotettavissa ei ole sitten kai enää suurta onnea rakkaudessa , kun raha-asiat yhtäkkiä ovat melkein kunnossa. Onneksi sellainen pieni ihastukseen menevä budjettivaje vielä on.

Torstaina tulee imuauto!

Porstuasta, keittiöstä ja kahdesta kammarista imetään torstaina pois kaikki maat/hiekat kunnes kai maa tulee näkyviin ja sitten ruvetaan rossipohjaa luomaan.Ainakin 35 kuutiota maata siinä lienee. Siitä tulee sitten autoni kääntöpaikan täytemaa.

Taas kerran isot kiitokset paikallisväelle joka auttaa.

Kiitos, Veikko, kun kävit talolla katsomassa millaista hiekkaa siellä oli, sopimassa minne se viedään ja vielä pyytämässä toista naapuria apuun maan tasoittamisessa kun kuorma on purettu.

Olemme kyllä täysin vieraantuneet lähimmäis"rakkaudesta" täällä Hesassa. En ole vielä edes Veikkoa tavannut. Olemme vain mailitse kommunikoineet.

Kyläläiset ovat olleet aivan fantastisia meitä kahta naista kohtaan. Eeva - ystävättäreni tarvitsee alussa aika paljon neuvoja ja apua kun totuttelee kansakoulussa elämään ja minä , no , olettehan huomanneet mikä on lähtötasoni!

5 kommenttia:

 1. Jo vi bytte också ut mullbänk mot trossbotten, det är en bra lösning men så billigt blev det inte när vi måste köpa stadiga golvbalkar. Men kanske du inte behöver nya balkar.
  Och hjälp fick vi också av byborna så mycket vi behövde. När vi hade målningstalko så kom dom flesta med egna stegar och penslar...
  Lycka till. Jag kommer och kollar nån gång i sommar!

  VastaaPoista
 2. Det var alltså Henka H. som skrev...

  VastaaPoista
 3. Hej

  Kiva att höra av dig..

  Jag har en del balkar i ladan som kan användas. Jäkligt bra kommentar, tack för den.. Just detta är en bra orsak till att skriva blogg.. Måste ringa killen..

  VastaaPoista
 4. Eipä kiittämistä moisesta avusta!
  Sinulla on käynyt ilmiömäinen tuuri kivesmiesten kanssa Iloisia, huolellisia veijareita, jotka varmaan pyrkivät tekemään työtä "70 vuoden takuulla" niinkuin tulivat sanoneeksi!
  V K

  VastaaPoista
 5. Minun ymmärrykselläni rossipohja on paljon kestävämpi ratkaisu kuin multapenkki. Puu on ilman kanssa tekemisissä eikä mulllan, joka mädättää puun.

  VastaaPoista