sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kevään ensimmäinen sitruunaperhonenKävin taloani taas katsastamassa ja kevät on tullut kylään. Ensimmäinen sitruunaperhonen on varma kevään merkki. Kun tarkasti katsot näet sen kyllä kuvassa.

Mikä olisi kevät ilman huhtikuun lumisadetta. Kylässäni tuli 10 -15 cm lunta viime yönä. Onneksi oli talvirenkaat alla vielä , koska muutaman km:n sisällä oli kolme ojaan ajoa.

Kuvia siitä miten työ eteni viikon aikana


Kävin siis 9 ja 17.4 talossani ja otin kuvia työn etenemisestä.


Siitä kun viimeiksi kävin talossa oli 9.4. kadonnut se kaunis puulattia. 17.4 oli kadonnut myös takakammarista sahanpurut, osa pinkopahveista koska löytyi hometta niiden allta.
Vanha puulattia oli kiinnitetty ilman nauloja

Takakammarista ei löytynyt kreosiittiä eikä löytynyt naulojakaan.

Urakoitsija näytti millä lattioita ennen kiinnitettiin ilman nauloja:Lahot hirret korvataan uusilla takakammarissa
ja porstuassa


Näiden lisäksi löytyi pari lahoa kohtaa kuistin seinästä.

5 kommenttia:

 1. Löysin sattumalta blogiisi - hienoa, olet rohkeasti tarttunut suururakkaan - rohkea rokan syö, todellakin! Meillä vähän samanlaista, vain pienimuotoisempaa, edessä. Nyt luen Panu Kailan Talotohtoria jo toistamiseen. Pitäisi kuulua jokaiselle peruskoululukemiseen ;)

  On varmaan tuttu kirja? Ja jos ei, niin kipin kapin lainaamaan/hankkimaan ;)

  VastaaPoista
 2. Tutun näköisiä seiniä, minua vähän hirvittäisi,mutta onneksi olet Titte noin innostunut projektistasi. Olin juuri aikonut tarjota metsänhoidollista ammattiapua mutta ongelmasi ratkesikin jo. Mielenkiintoinen päivämäärä kamerassasi? Jonas

  VastaaPoista
 3. Jonas ..Päivämäärän yritin asentaa mutta en todellakaan osannut muuta kun aktivoida tuon päivämäärän ja siihen se jäi..Alldeles dumt att skriva på finska till dig..Fick i går hjälp av en väninnans man som jobbat inom skogsindustrin. Han sade att jag kan fälla alarna nu samt gav förslag på hurudan deal jag gör med privatkillen som som gör det och som själv behöver brännved. Vi byter tjänster.
  Men det kan behövas hjälp i övrigt med resten av snåren. VI kan höras vid närmare sommaren. Kanske du vill komam förbi. Om du beställer denna blogg så ser du när jag har skrivit.

  Intoa täynnä, Yes nyt, mutta HUOM! on vain pari viikkoa mennyt,. Katsotaan kahden vuoden päästä miten suhtaudun.

  A.P.lle suosittelen kirjan Hirsitalon kunnostaminen. On yleisempi mutta sekä arkkitehtioni että kirvesmieheni suosittelema. Jos haluat voin LAINATA sen muutamaksi viikoksi.
  Ei ole liian paksu. Voin heittää postiin..

  VastaaPoista
 4. Juu, on se hurjan näköistä, kun on purettu. Mutta ei mene eteenpäin ellei pura. On varmaan rankkaa asua viikonloppuna kun on niin keskeneräisen keskellä. Ehkä silloin pitää keskittyä perhosten ja kukkien kuvaamiseen ja elellä siinä tilassa, joka on vielä suhteellisen ehjä... ja nähdä kaikki valmiina.

  VastaaPoista
 5. Hei! Vieläkö olette hengissä urakkanne kanssa? Missä mennään tällä hetkellä? Kunnostamme vanhaa luotsitilaa Turun saaristossa, vuodelta 1870 noin.. Nyt on katto, ulkoseinät, kuisti nousemassa mutta vielä kalliolattiat.. Tsemppiä!

  VastaaPoista