sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Mäntsälä mielessäin, Mäntsälä mielessäin..

Rakas Riitta, Timo , kaunis  Joutsen ja Kurki. Hienoja olette.

Silti, ei ihan nyt onnistu. Mäntsälälista on ylärivissä oikealla. 
Ja nyt varmaan jotkut lukijat haukottelevat ennemmin tai myöhemmin kyllästymistään, koska tästä kirjoituksestä tulee nyt Lista-Nörtti - juttu.

Tarttis vähän apua:

Minun pitäisi saada selvää millainen on, tai mitä seuraava jokseenkin kryptinen työohjeestani löytyvä kohta tarkoittaa, tai miltä se näyttää:

Kattolistatyöt:
RT- kortin RT 21 .10978 perinteinen kattolista 22 oikean puoleinen malli, paksuus 22 mm, leveys 70 mm. Sahatuotannossa soveltaen mallia Mäntsälän Saha Oy. 

Toissa vuonna kun googlasin tätä korttia se löytyi netistä mutten tajunnut sitä tallentaa. Nyt yhtäkkiä kortti onkin maksullinen. Onko lukijoillani tästä ehkä kuva jonka voisi minulle lähettää?  Jos on , niin olisi kiva saada kurkkia sitä vähän.

Mistä saan listoja+
Mistä saa kohtuuhinnalla kattolistoja Helsinki-, Itä-Uusimaa-, Kouvola-, Kotka-, Lappeenranta-, Lahti-, Mikkeli- suunnasta? Otan mielelläni vinkkejä vastaan. Tai onko teillä tiedossa mistä saisin kohtuuhinnalla maalaamattomana edellä oleva lista kuva 22 oikean puoleinen malli. 
Olen käynyt Mäntsälän Sahassa. Sitä ei saa suoraan sieltä. Tarvitsen 70 metriä kattolistaa joten jokainen sentti on nyt kotiinpäin. Jos teistä joku vielä on erityisen kiinnostunut listoista niin voisi ehkä kommentoida onko tämä seuraava lista sitten mielestänne aivan tuomittava malli. 
Löysin sen Arvolista - nimisestä yrityksestä ja nimi kalskahtaa arvokkaalta.
Mitat vaan ovat vaan 20 x 120 m eikä 22 x 70. Mäntsälä malli omassa kuvassani yllä on ylin rivi lista oikealta. Ja sen mitat taas 15 x 95. Stööööööön. Onpa vaikeata.

En nyt oikein tiedä mitä minun pitäisi tehdä. Marraskuun viimeisellä viikolla minulla pitää olla maalattuna  70 m kattolistaa koska silloin kirvesmies tulee asentamaan niitä sekä tekemään viimeistelytöitä.  Ennen sitä minun pitää ostaa niitä listoja, viedä ne lämpiämään (paikka on löytynyt), maalata niitä ja antaa niiden kuivua. Sekä viedä ne talooni pari päivää ennen asentamista jotta ehtisivät mukautua taloni ilmaan ja ilmapiiriin.

Eilen laskin rahojani ja ne loppuvat sitten ensi keväällä kokonaan kun tapetit, listat, viimeistelytyö ja kuistin ikkunat on korjattu.Ärsyttää kun itse ei oikein ehdi tai en osaa tehdä enempää. Toisaalta olen myös miettinyt tätä suomalaisten vastahakoisuutta palvelujen ostamiseen. Ellemme opi palveluja ostamaan, työt loppuvat pikku hiljaa meiltä kaikilta. Ammattilaisen osaaminen maksaa. Jos vertaan käsityöläisen hinta monen esineen hintaan kuten esim keskihintaisen tai kalliin käsilaukun hintaan tai vaikkapa kesäveneen talvisäilytyksen hintaan niin mistä ihmeestä valitetaan. 
Moni laittaa 100/200 euroa kenkäpariin. Sillä hinnalla saan kolmesta kahdeksaan tunnin työt käsityöläiseltä. Voiko kuluttaa jotain muuta vähemmän jotta olisi varaa ostaa heidän osaamistaan. Tiedän nyt kahden vuoden vaihtoehtoisen kuluttamisen jälkeen että VOI.
Toista päivää lievää kuumeilua on ollut. Päätin että otan tänö vuonna taas influenssarokotuksen. Kerkesin kerskailla perjantaina töissä, jossa työnantaja piikin tarjoaa,  etten ikinä ol  saanut siitä mitään oireita. Olisi visusti vaan pitänyt olla kommentoimatta. Eka kerta tuli kuume ja vasen käsi on aika arka. Eli tulee nyt huomenna sairaspäivä. Harvinaista herkkua minulle. En yleensä ikinä sairasta.
2 kommenttia:

  1. Kotka/Hamina -akselilta löytyy Summan muotohöyläys Oy, jota olemme itse käyttäneet.

    Katso lisäksi linkki: http://www.rintamamiestalo.fi/viewtopic.php?f=9&t=10249, jotain apuja saattaa löytyä sieltäkin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos linkistä. Käyty on yhdessä paikassa ja oli niin komea miesmyyjä?Menin ihan sanattomaksi.

    VastaaPoista