tiistai 10. toukokuuta 2011

Viikon päästä isot kaivaukset

 Tiistaina kaivuri saapuu.


Silloin kaivetaan  vähän uria maahan ( tolpasta talon kulmaan ja talosta alas kaivoon ). Ja samalla kaivetaan minulle uusi rengaskaivo, joko vanhan paikkaan tai sen viereen. Tontillani kulkee kuulemma peräti kaksi lähdesuonta kertoi toissa vuonna erään rengaskaivoyrittäjän tarkastaja joka kävi paikan päällä tutkimassa tiluksiani. Hän muuten ilahtui kovasti kun keksin lähettäää hänelle etukäteen 2 vanhaa ilmakuvaa maisemasta.


Tänään olen tilannut 3 kpl 1000 x 1000 mm kaivonrengasta sekä kaivonkannen neliskulmaisella aukolla. Kuljetuksen tilasin perjantaiksi. Silloin on maanantai varapäivänä jos jotain menee pieleen. 

Hiekkaa kuormaautollinen

Olen myös tilannut 13 kuutiota 0-8 ( mitta jäi hämärän peittoon - olisiko mm)  puhdasta hiekkaa jossa ei ole kiviä tai soraa. Se tulee ensi maanantaina klo 8:n maissa aamulla. Kukakohan on käynyt mittaamassa niitä hiekanjyviä siinä kuopassa. Ja miten tulokseksi voi saada 0?

Ja sain sovituksi kuka tulee ottamaan kuormaa vastaan. Unohdin ilmoittaa miehen puhelinnumeron toimittajalle, mutta sen ehtii vielä. Peltimies soitti että oli käynyt katolla mittaamassa piippuani ja samalla hän järjesteli suojaukset niin ettei sada sisään. Ja ilmoitti että joutuu lähtemään muualle vesivahinkotyömaalle. 
Sanoin että haluan pellit  paikoilleen  enis viikon lopun mennessä. Katsotaaan nyt, oli vastaus. Sanoin että kaiken on oltava valmiina toukokuun aikana. Joka tapauksessa minusta hän toimi fiksusti kun soitti ja kertoi asiasta minulle.

Soitin myös muurarille ja tarkistin oliko hän eilen käynyt sepälle luovuttamassa piirustukset. Oli ja luuli että saa sen putken tällä viikolla.
Totesin että "sitten olet siis työmaalla ensi maanantaina". Vastaus oli vähän mumiseva ja heti perän herra muurari kysyi nyt ainakin kolmannen kerran että milloin pitikään olla valmis.

"19.5" karjuin mielessäni  ja pidin hermot tiukassa valvonnassa. Olen huomannut että ääni kuulostaa paremmalta  ja aika positiivisemmalta jos hymyilee puhelimeen kun puhuu.
Lupasi hoitaa homman mutta ilmoitti myös ettei kyllä ehdi laastia levittää nyt. Mutta vahvisti että toimintakuntoon saadaan!!!!!

Lauantaina vien tyttäreni taloa ja työmaata katsomaan. Hän asuu Ruotsissa eikä ole kertaakaan vielä työnsä vuoksi päässyt käymään siellä. Poika ja miniä viihtyivät jo hyvin Peuhussa viime ja toissa kesänä. 


Nyt taidan virkistää itseäni katsomalla Euroviisujen ekan semifinaalinlähestyvää ääntenlaskentaa.


1 kommentti:

  1. Kyllä siinä saa olla aika jämäkkänä kun noita työjärjestelyjä sopii tekijöiden kanssa... tietysti myönteisessä hengessä.
    Toivon, että saat kaikki tärkeät hommat teetettyä nyt toukokuussa, joka tietysti on kiireistä aikaa eri rakennuksilla.
    Ihanaa viikonloppua Jocin kanssa!

    VastaaPoista