sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Muurari soitti ja lupasi hoitaa hommat loppuun asti


Ilahduin kovasti kun torstaina illalla puhelin soi ja muurari siellä oli toisessa päässä. Kertoi että tulee sunnuntaina hoitamaan hellan muuraminen.Laastoitus jää myöhäisempään ajankohtaan. 


Itse kävin lauantaina kääntymässä Peuhussa koska tytär oli eka kerta paikan päällä. Oli ihanaa näyttää kaiken hänelle. 
Viikolla oli mallattu miten uuni sopii sille varattuun tilaan. Uuni lähestyy jo lopullista sijaintiian.
Sähkömies oli käynyt hommia tekemässä. Kaikki patterit ( LVI Yali G ) oli kiinnitetty seinään. Myös kahteen kohtaan jossa pinkopahvit eivät olleet vielä paikallaan. Ehkä hän oli jutellut pinkopahvittajan kanssa ja sopinut etttä näin voi tehdä. Toivottavasti. Muuten 2 irroitetaan kannakkeistaan maanantaina. Koskien pattereita päädyin siis öljytäytteisiin ruotsalaisiin. Öljytäytteisten lupaus on 20 % matalampi sähkönkulutus. Ja ulkonäkö miellytti enemmän kuin muut mallit. Mutta kyllä tällä saralla olisi paljon töitä teollisille muotoilijoille.
Pihalla odottavat jo uudet kaivonrenkaan ja kansi.Tiistaina on seuraava iso puristus. Niin iso että minun on pakko ottaa vapaapäivän. Kaivo kaivetaan ja hankin metrin leveät ja korkeat renkaat ja kolme kappaletta. Kaitsu soitti ja kysyi missä on pumppuni. Olipa hyvä juttu että olin sen hakenut viime viikonloppuna. Mutta aika paljon taas oli asioita joita en ollut tajunnut, esim.  minne pumppu tulee ( nyt  tulee kaivoon välitasolle). 

Olin kuitenkin aika ylpeä kun osasin vastata kysymykseen: " Onko sulla pumppua paisuntasäiliöllä" ja vastisin "On". Sitten sen jälkeen tuli noin kertaa 30 minuutin sisällä todistetuksi etten yhtään ymmärrä mitä olen tekemässä. Väärä vastaus tai syvä hiljaisuus joka kysymyksen jälkeen.

Suruton huoleton suunnitelmani.


Kaivuri tulee klo kahdeksan aamulla ja kaivaa kaapelit ja putket maahana sekä uuden kaivon minulle. Meinasi vaan homma mennä vähän mönkään kun kirvesmies soitti sähkärin kanssa ja kyselivät mm  missä LVI piirustukset ovat. Eihän niitä ole lainkaan.   Minä olin ajatellut että kaikki vaan lasketaan alas ja rullalle päädyissä  ja ne jätetään  ja ensi vuonna jatkan. 

MUTTA se ei käynyt päinsä vaan pitää kuulemma kytkeä heti. Oikein kuulin kun sähkäri pyöritti silmiään kun kuuli ettei ole piirustuksia. Ehdotin että koko homma perutetaan ja kaikki tehdään vasta ensi vuonna. Mutta se ei kuulemma ollut hyvä idea. 

Nyt on sovittu miten jatketaan ja kuka suunnittelee ja tiistaina valtava työ on edessä. Klo 13.00 tulee putkimies paikalle ja klo 14.00 KSS sähkömies joka kytkee sähköt tolppaan. Hirvittää ja jännittää. Sen jälkeen poistetaan vanha sähkötaulu ja uusi kytketään SIIS ylihuomenna. Olen myös tilannut kahvit, voileivät ja jotain pullaa eräältä kyläläiseltä. 


Lauantaina illalla lähdimme sitten tyttären kanssa Hevonojaan iltaa viettämään hyvässä seurassa. Pihalla oli aikamoinen sahapukki.
Otin siitä kuvan koska omani on niin matala etten oikein voi sitä käyttää. Tässä mallissa on sitten korkeutta vaikkapa muille jakaa.


Muistui mieleeni opiskeluajan ihania viikonloppuja isovanhempien saaressa Tammisaaressa. Sinne lähdin exmiehen ( josta oli silloin vasta tulossa aviomies) ja hänen kaksoisisarensa kanssa sekä hänen tulevan aviomiehen kanssa. Halusimme vähän auttaa sukulaisia ja totesimme että sahapukki oli tosi surkea. Rakensimme uuden hienon joka vihittiin käyttöön. "Kalastus"seuramme nimi Tölö fiskförening ( jotain sinnepäin) oikein poltettiin virallisin menoin sahapukin runkoon. Hienompaa ei ollut tehty tai nähty ennen sitä päivää. 


Seuraavalla viikolla setäni soitti ja ihmetteli mihin oli kadonnut osa uuden laiturin kakkosnelosista. Kyllä meitä hävetti!
 

2 kommenttia:

  1. Muurari ilmeisesti pysyy antamassasi aikataulussa kun tekee töitä sunnuntaisinkin.
    Tiistaina sitten tapahtuu. Teille siis rakennetaan vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Vedetäänkö samalla käyttövesijohdot - siis kraanavesisysteemi? Ehkä se tulisi siinä melkein samalla vaivalla. Noissa hommissa tarvitaan aina sekä putki- että sähkömiestä.
    Onnea tiistaipäivälle!!!

    VastaaPoista
  2. Sahapukkianekdootti: HAHAHAHAHHAHAHAAA!

    VastaaPoista