sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kevät vei kevät vei muurarin..


Ja siellä se on. Valmis savupiippu. 
Etäältä ja alla myös läheltä ( zoomilla ).


Katon läpi mentiin keskiviikkona ja perjantaina se oli jo valmis. 
Vintiltä näytti hyvältä:


Talon sisälläkin tilanne vaikutti hyvältä. Selkeästi näkyy nyt myös tavoite.


Talossa oli ihmeellisen vähän tavaraa mutten reagoinut. Kirvesmieheni soitti lauantaina ja tiedusteli että oliko muurari soittanut perjantaina.  Kun sanoin ettei ollut herra hermostui ja kertoi että muurari ilmoitti ottavansa kuukauden toisella työmaalla! 

Hommaan piti mennä 1 -1 ½ viikkoa ja aloittaa piti huhtikuun puolessa välissä. Ja nyt valmiina ollaan kesäkuun 10. päivä noin . Ihmeellisen pitkät viikot. Tai olinko tyhmä kun en ollut ymmärtänyt kysyä miten pitkälle jaksolle ne päivät sirotellaan. No, en lannistunut, vaan soitin muurarille.  Neuvottelimme enkä ole lainkaan vakuuttunut mitä tästä nyt seuraa. Mutta ehdoton dead line  jonka kokonaisuudelle  annoin oli 19.5. 

Viikon tauko tule joka tapauksessa koska joku teräsputki pitää nyt tehdä. Kompromississani ehdotin että pönttöuunin muuraus siirrretään syksyyn mutta hellan on oltava valmiina  19.5. Jäljellä on työtä 2 -3 päiväksi maksimissaan. Eli kevät  ei tuonut vaan vei muurarini. 

Ja hanslankkari on joutunut hommiin joka ei hänelle kuulu. Hän on ihana ihminen. Koetti pari kertaa sanoa minulle ettei kannata hermostua ja että pitää ottaa rauhallisesti. Voi voi, ihana kun on joku ihminen joka ei ole vielä nähnyt miltä näytän ja kuulostan kun olen hermostunut. Uskon että meidän tempperamenttimme on vähän erilainen.  

Alla voi vielä vähän nautiskella hormiston suorasta linjasta.


Kevät toi myös vihdoin kevätkukkaseni. Ne ainoat narsissit.

Keltainen kukka on minulle vieras. Sain sen naapurilta viime syksynä kun hän puolitti kasvejaan. 

Ja lunta löytyy edelleen.  Lapioin myös kovasti oven edestä ja yritin poistaa hankalan kiven. Kunnes totesin että se olikin jäämöykky. Se oli säilynyt niin hyvin koska entisen ajan jääkaappimenetelmä, eli iso pino sahanpuroja oli ollut sen päällä ja  homma toimii edelleen. 


Miksi mennä kuntosaliin kun on helvetinkone.


Olen tänä viikonloppuna kantanut puulavoja kolmessa eri koossa liiteriin. Olen hakenut helvetinkoneeni naapurin kellarista ja kuljettanut sen pitkää mäkeä ylös kottikärryssä. Helvetinkone on pumppuni jonka brändin nimi on Einhell.  Kuva yllä mutta minun version säiliö on ruostumatonta terästä. Työnsin , työnsin ja puhkuin ja uhkuin. Mutta olin päättänyt että koko matkaa mennään ilman pysähdystä muuten en ehkä pysty jatkamaan. Pulssi oli aika kova kun pääsin huipulle asti. Ja sitten vaan rinnettä alas kaivon luo. Olen myös siivonnut talon edustan ja on aika paljon jätesäkkejä täynnä energiajätettä. En polta energiajätettä itse vaan vien kaatopaikalle. Se maksaa vähän mutta uskon että he hävittävät nämä jättteet ympäristölle fiksumalla tavalla. Olen myös siivonnut ystävättären saunatyömaata mutta siihen meni vaan tunti. Koska ystävätä auttoi.

Kaivokin menee uusiksi.


Tänään viikonloppuna käiv kaksi kaivurikoneen miestä katsastamassa työmaata. Pitää kaivata kaapeleita maahan tolpasta talulle ja myös tolpasta alas kaivolle.  Suurennan kaivon halkaisija 80 cm:stä  100 cm:iin. Ja syvennetään yhden renkaan verran jos onnistuu. 
Kävi myös peltimies joka tekee pellit ja hatun savupiipulle. Se saatin sovituksi. 

Pakkosuomi

Suomenkieleni on kasvanut taas yhdellä sanalla; hankmo. Epäilen etteivät kaikki lukijatkaa sitä osaa. Sana osoittautui myös ruotsinkieliseksi sanaksi ja suomenkielinen vastine on lapiorullaäes. Mutta ihmiset jotka sen käyttivät eivät osannut ruotsia. Eli ainakin kymenlaaksossa tämä oli käytössä. Kamalat ne hurrit jotka jättävät jälkensä sinne sun tänne pyytämättä.

2 kommenttia:

 1. Onnea hienolle piipulle! Toivottavasti vetää hyvin ja pian saat hellasi paikoilleen:)

  VastaaPoista
 2. Piipusta tuli komea. Ja ennenkaikkea, se on valmis!
  Toivon, että saat hellasi myös valmiiksi ajoissa.

  Keltainen kukka näyttää mukulaleinikiltä tai rentukalta. Koska rentukka kasvaa tosi märässä paikassa kallistuisin kuitenkin mukulaleinikin puolelle. Siinä vieressä näyttäisi olevan vuorenkilpi, jossa on punainen nuppu.

  Kuntosalit voi unohtaa, kun maalla saa monipuolista hyötyliikuntaa ulkoilmassa päivän askareissa. Sitä on on illalla onnellinen kun pääsee vihdoin sänkyyn ja nukahtaa saman tien. Ei tarvitse napsia nukahtamislääkeitä.

  VastaaPoista