maanantai 30. huhtikuuta 2012

Ikkunallista tekstiä

                  Lauantaina sain kuistin ikkunani takaisin

Entuudestaan paikallaan olivat jo viime vuodesta kuistin oikean päädyn ikkunat.

Nyt tuli kaikki puuttuvat ikkunat , 8 ikkuna joissa kussakin 15 ruutua. Aikamoinen työ entisöijälle, koska tavallaan entisöit 15 ikkunaa kun korjat yhden ikkunan. Moni teistä ehkä ymmärrätte miten paljon hommaa tässä projektissa on ollut. Onneksi päätin etten mene kursseille enkä korjaa itse.Todettiin entisöijän kanssa että nyt tuli aivan väärät kiinnikkeet. Liian isot ja väärän väriset. Mietin vähän ja puhun timpurini kanssa joka on monessa projektissa ollut mukana. Kysymyksenä on nyt pitääkö ottaa pienemmät valkoiset tai ehkä ruuvata ikkunat kiinni. Tai listalla kiinnittää!

Viimeiset korjaukset ja sitten yllätys. Otettiin alas yksi ikkuna.
Kehys oli jollain lailla päässyt vääntymään vähän ja entisöijä halusi korjata sen.
Ja sitten viime vuonna tulleet ikkunat otettiin alas. Kakki nämä kolme takaisin entisöijälle koska hän ilmoitti ettei viime vuoden työn jälki ollut tarpeeksi hyvä ja siinä oli joku erehdys joka tulee näkymään muutaman vuoden päästä.
On siis tarkka mies ja jos lukijoistani joku kaipaa pääkaupunkiseudulla ikkunaentisjöijää niin voin antaa yhteystiedot.

Toinen mielenkiintoinen löytö tuli värimaailmasta. Jos oikein tarkkaan katsoo niin ikkunaa ympäröivä lista on joskus ollut vaalenapunainen. Hyvinkin kaunis roosa.  Tällä hetkellä uskon että talosta joskus tulee kustavilaisharmaa punamullattuine nurkkineen ja ikkunapuitteineen. Tämä roosa sävy voisi tuoda vielä kauniin lisäsävyn kokonaisuuteen. No, on muutama vuosi miettiä tätä.
Nyt nukkumaan. On vappuaatto ja koko keho jomottaa jo kolmatta päivää. On vähän kanneltu painavia ovia. Miksi? Selviää ensi kerralla. Hauskaa vappua teille. Pitäkää kiinni huivistanne ja ilmapalloistanne Tatjanat siellä!


3 kommenttia:

 1. Kyllä ne näyttävät tosi kauniilta entisöityinä. Jännittää ihan, mitä meidän ikkunanromuistamme saadaan aikaan. Toivottavasti puuseppämme on yhtä ammattitaitoinen kuin sinun!

  VastaaPoista
 2. Titte, hyvä ettet ryhtynyt harjoittelemaan entisöintiä näillä ruuduilla!
  Tuli niin ryhdikkään näköistä!

  VastaaPoista
 3. Jestas sentään.Onko sun sähkökaappi ulkoseinällä?Aika pelottavan näköinen viritelmä.

  VastaaPoista