sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lunta ja kompostointia

Sunnuntaina viikko sitten eli 15.4 lumitilanne  oli edelleen aika "mahtava".

Lumi oli kuitenkin jo sulannut aika hyvin niistä harvoista paikoista,  jossa oli aurattu. Päätin etten valita, vaikka kevät on viime vuoteen verrattuna nyt vähän myöhässä.  Siis vahvistin tyttärelle että seuraava viikonloppu vietetään Tukholmassa. Paremmin lumi sulaa kun en ole sitä katsomassa.

Olen kahden viime vuoden aikana tutkinut kompostereita ja niiden markkinahintoja. Ja 13.4 iskin kun iso kauppa Tuusulassa möin haluamani malli hyvään hintaan 299 e; sisältäen sekoitin, 2 säkkiä kuoriketta, 1 kanisteri herätettä, tyhjennyskaukalo ja tyhjennyslapio. Liikkeessä oli hyvä palvelu ja komposteri työnnettiin autoni luo. Avulias miesmyyjä oli sitä mieltä ettei se autooni mahdu mutta minähän olen Letukassani jo sitä sun tätä kuljettanut, jotin väitin vastan. Hyvin se sinne meni. Ajo sujui sitten tietysti ainoastaan sivupeilejä käyttämällä muttei se menoa haitannut. 

Aikamoinen haaste vaan olis saada se sieltä takakontista ulos yksin. Kamalan painava ja aivan mahdotonta saada otetta siihen. Mutta sitten keksin peruttaa autoni ylämäkeen. Silloin kompostori liukui heti takakontista ulos kun nostin sen takaluukun reunan yli. Toimi tosi hyvin ja raahasin sen sitten lumen läpi väliaikaiseen paikkaan. Aika hieno on tämä Biolan 220 L:ni.
Tänän siis tulin Tukholmasta jo sitten kotiin. Tyttäreni ja herra A.Ekströmin kirja " Carola - en främling" on nyt sitten julkaistu, arvostelut julkaistu, lukemattomat TV-haastattelut annettu ja kirja enimmäkseen kehuttu. Ne jotka eivät kehuneet olisivat halunneet kirjan joka kertoi laulajattaren elämästä - ei laulajattaresta ilmiönä Ruotsissa.
Olen lukenut kirjan. Se on mielenkiintoinen  ja teksti vie meneessään. En ole ollut Häggiksen ihailija, enkä ole edelleenkään, mutta kunniotukseni häntä kohtaan on kasvanut valtavasti luettuni kirjan. Sairaan tarkkaa työtä kirjailijat ovat tehneet ja ansaitsevat menestyksensä. Grattis kära dotter.

Nyt pitää etsiä vähän remonttikuvia erääseen lehtijuttuun. Kerron enemmän kun lehden julkaisupäivän on tiedossa. Risuralli alkaa ensi viikonloppuna. Ja edessä on pumpun asennus. Tänä vuonna teen sen jo yksin. Uskon ainakin vielä tässä vaiheessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti