sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Huhtikuu 2010 -2012 ja kaappikeisarinna iski taas

Silloin huhtikuussa 2010 kun tämä projekti toden teolla lähti käyntiin ei ollut paljoakaan lunta. 
Oikealla olevaa timpuriani oli sitäkin enemmän silloin. Hän on nyt kutistunut puolella ja lunta on nyt moninkertaisesti enemmän! Vasemmalla timpurin veli joka lähti takaisin kotiin Lappiin, koska ei kestänyt meluisaa kaupunkia. Hän asui Kouvolassa.


6.4.2011 lunta on selkeästi vähemmän.


Huhtikuu 2012  lumitilanne löytyy pari kirjoitusta taaksepäin.

Ja olen taas ostanut kaapin. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin olen ostanut kaksi.

Ensin tämän alla oleva, joka ei ole vuodelta 1769 vaan 1800-luvulta. Se on jo isossa tuvassa. MUTTA avainta ei ole, joten en edes saa sitä auki. Vanha avain joka lukkoon menisi pitää olla päässä ontto. Onko ehdotuksia mitä teen jotta saisin sen auki? Voiko jostain lainata avaimia, kunnes se oikea löytyy! (Yhtäkkiä löysin aika monta asiaa jota voisi ensin lainata kunnes se oikea löytyy :) !)
Ihan hölmöä ostaa kaappia johon ei voi laittaa mitään. Oli pieni innostus päällä ja tämä pikkuseikka  jäi vaan nyt aivan huomioimatta. Mutta hyvä juttu on, että luonnossa on kaappi on paljon kauniimpi kuin kuvassa. Helposti innostun! Muistan kun olin ekassa huutokaupassa teini-ikäisenä kummisetäni kanssa.Silloin huudin ällöttävän, nahkaisen, pienen salkun ja kaupan päälle sain oliviivihreän kernisen tyynyn. Kummisetä ihmetteli mitä sillä teen mutta en voinut sanoa etten tiedä. Sanoin kai että salkku on makea. Sitä se ei ollut. Tiedän vaan että innostuin ajatuksesta omistaa salkun, jossa mahdollisesti sisällä olisi jotain jännää! Se oli tyhjä. Onneksi olen siitä ajasta edes vähän edistynyt. Tai sitten en erityisen paljon, kun nyt tarkemmin miettii.
Kun tässä kuun vaihteessa olin työ- ja lomamatkalla Islannissa eräänä iltana maksain hotellissa ja sitten iskin taas. Pari tuttavaa olivat hiukkasen huolissaan siitä miten saan kaapin mukanani sieltä Islannista. Onneksi olivat unohtaneet että eläämme nettiaikakaudessa.

Tämä kaunotar menee olkkariin jos vaan keksin tavan miten saan sen Hesasta Kääpälään. Komistus on nimittäin 140 cm leveä, 198 cm korkea ja 60 cm syvä. Kaikki peräkärryt ovat max. 138 cm leveät.
Mutta ihanahan se on. Ellei kuljetus onnistu kohtuuhintaan  minulla on pakko myydä se.  ONko ehdotuksia miten sen saisin halvalla tänne maalle?
Nyt vasta älyän vielä toivottaa rauhallista pääsiäistä teille kaikille.
8 kommenttia:

 1. upeat! noita vanhoja avaimia löytää joskus nipuissa kirpparielta. suosittelen syksymmällä tulemaan tännepäin juthbackan markkinoille, sieltä varmasti löytyis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan googlata Juthbacka. Aika kaukana Kääpälästä! Katsotaan mikä on tilanne syksyllä.

   Poista
 2. Titte, sinä vaan rakastut kaikkeen kauniiseen. Nuo molemmat kaapit ovat kaunottaria. Vanhoja avaimia saattaa todella olla kirppareilla. Tuo vaalea kaunotar mahtuu varmaan pakettiautoon. Niitä saa vuokrata joiltakin huoltoasemilta. Siinä samassa menisi paljon muutakin tavaraa.
  Joku konsti varman löytyy molempiin ongelmiin. Ei noista voi luopua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlasin pyhänä ja löysin firman joka tekee nitä leveitä käärryjä. Mailasin heille ja sain tänään aamulla vastauksen. Siitä selvisi että Jokelan Teboil vuokraa niitä. Lisäksi he kertoivat että saan laittaa sen autoni perään ja ajokorttinakin kelpaa se perusversio. Homma hoidossa , soitin Teboiliin joka ei enää ole Teboil vaan autokorjaamo Korhonen ja heillä on 150cm leveä peräkärry. Hinta on tiedossa, enemmän kuin kohtuullienn.Nyt vaan kaappia odottamaan. Se on Ruotsissa. Ei ole vielä lähtenyt sieltä.

   Poista
 3. Hei Titte, testaan juuri saanko tunnukseni toimimaan. Peukut pystyyn!

  VastaaPoista
 4. Heippa!
  Tuurilla saattaisi käypänen avain löytyäkin, mutta taitaa olla melkoista hakuammuntaa.
  Tuon aikaiset lukkorakenteet (= lukon sisällä olevat "haitat") ovat yleensä melko simppeleitä. Omakohtaisella kokemuksella toimisin näin:
  1. Uskoisin lukon aukenevan kohtuullisen helposti tiirikoimalla. (Tiirikka = hyvin jäykkä rautalanka, naula, tms., jonka päähän on taivutettu "väkä". Sitä sitten vaan pyörittelemään avaimen paikalla.
  2. Kun olet saanut oven auki, niin tartteeko sitä sitten enää saada lukkoon?
  3. Jos tarttee, irrota lukkopesä ja vie se johonkin lukkofirmaan avainnettavaksi.
  4. Varaudu muutaman kympin menoerään!

  Terveisin Tuomo & Anneli

  VastaaPoista