lauantai 3. toukokuuta 2014

Ikkunaremontin alkoi.

Viime syksynähän vein ison tuvan ikkunat korjaajalle jotta voisi tutkia niitä. Kolme viidestä vein , koska en ollut ihan varma mihin rahat riittävät. Ja onneksi niin tein, koska jouduimme siis rakentaa alusta alkaen uudet ulkoikkunat. Sain siihen lupakin vanhan talon tutkijalta. Niin huonossa happeessa olivat. Ja yksi ulkoikkuna puuttui kokonaan. Olil aitettu sisäikkuna ulkoikkunan tilalle.
Tänään tuli sitten vuoro katsoa mitä smyygeille, ikkunaladoille yms. kuuluu. Ja ihana naapurini pisti töpinäks. Niin varovasti ja hellästi - sorkkaraudalla ja kirveellä. En tiennyt että oikeissa käsissä ne ovat ihan miellyttäviä työkaluja.


Ensin lankut ja suojalevy pois
Sitten pienellä sorkalla ja kirellää varovasti naulat irti
Helposti lähti eka koristelista


Karmin kiinnitys tehtiin näin. Yksi kappale oli per sivu vaan.
Toinen sivu.

Miksei lähde - ahaa , naula ylhäältä alas.
Yksi ainoa kiila löytyi.


Siis tämän näköinen.


Suuri osa nauloista ovat sepän tekemiä Tämä kuva ulkoa.


Hieno pieno naula. Käsintehty sekin.Ulkoakin poistettin yksi lista.

Voivoi - tältä näyttää. Mutta kuulemma ei ole pahan näköistä.

Karmin alaosa on siis huuloksesta ulospäin laho. Osa näistä oli jo kerran vaihdettu. Osa ei. Nyt on mietintämyssyssä miten korjataan. Koko karmia ei millään kannata poistaa. On muutama vaihtoehto ja ideoita saa laittaa tulemaan.
Kaikki vanha säästetään jos se on viisasta. Tässä tilassa on viisasta, koska kysymyksessä on kesähuone. Vielä tänään joudun kokoamaan hela, sarana, kulmarauta jne -tilaukseni Gysinge Byggnadsvårdenille Ruotsiin. 


Sieltä saa huomattavan paljon halvemmin 1800 - 1850 luvun mallit kuin Rakennusapteekista. Saa olla aika tarkka kun vertaa tuotteita ja hintoja keskenään. Valikoima huikea Gysingen nettikaupassa. Löydät sen täältä.

5 kommenttia:

 1. On sinulla ihana naapuri, kun tulee auttamaan!

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi! Huokailen kun katson ikkunaprojektia, meilläkin on monta ikkunaa vielä kunnostamatta. Työtä riittää, luulenpa että siirrän työn suosiolla ensi kesään, jos tänä kesänä saatais portaat ja ulkovuori valmiiksi. Kesähuone saa odottaa vuoroaan vielä pitempään, se kyllä houkuttelisi suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos palautteestasi. Taas pääse kirjoittamaan. Tahtini on noin 1 kerta viikossa.

   Poista
 3. Ihanaa seurata, kun ammattilainen tietää mitä tekee ja osaa käyttää työkaluja oikein.
  Hyvä tieto tuo Gysingen nettikauppa. Kiva kun panit tiedon jakoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jepp, surettaa vähän että taas rahat menivät ulkomaille. Joko Rakennusapteekki ei osaa neuvotella ostohinnoista tai sitten vaan katevaatimus on niin korkea. Ruotsissa ALV:kin on muistaakseni 25 %.

   Poista