sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Vähän voipunut olo

Veli ja käly täyttivät 50 v. Eilen oli mahtavat juhlat. 100 ihmistä ties kuinka monesta maasta. Kälyni Lila Perusta pisti veljeni kanssa sellaiset pirskeet pystyyn että nukkumaan pääsin vasta puoli kolmen maissa. Epäilin lankomiehelle alkuillasta tänään että olen tulossa kipeäksi kun  lepopulssi on 90. Hänpäs sai makeat naurut poikansa kanssa. Diagnoosi oli krapula + liian lyhyt uni. Ei ole ollut lainkaan päänsärkyä tai mitenkään huono olo siksi ei välähtänyt. En yleensä juo liikaa alkoholia. Saan kyllä tästä kuulla seuraavat 5 vuotta.

Mutta silmäni välähtivät kello 12.05 tänään kun pääsin kotikaupungin Lions kirppareille. Ja herkut säästän loppuun.

 Jenaer Glasin klassikko teekannu + teepurkki. 3 e yhteensä. Kuva otettu ennen tiskaamista.

 Neljä laadukasta japanilaista teräspurkkia.  5 euroa.
Kymmenen erilaista lasimansettia. 5 euroa.

Ja sitten kaksi tekstiiliä

Keinutuolin "tyyny". Siinä on pieni repeämä, helppo korjata. Se maksoi yhdessä seuraavassa kuvassa olevan aarteen kanssa viisitoista euroa. Siis yhteensä. Ehkä nämä saivat lepopulssini laukkaamaan. Ja ne alla olevat punaiset sävyt ovat yksi yhteen tuvan ikkunoiden punaisen sävyjen kanssa. 

Joskus voi vielä löytöjä tehdä. Mistähän tällainen ryijy on tullut? Tunnistaako joku jotain mainitsemisen arvoista. Mitat ovat noin 140 x 200 cm. Aika onnellinen olen tästä ryijystä. 
Nyt nukkumaan. 

13 kommenttia:

 1. Ihanat värit tuossa ryijyssä. En sitä tunnusta. Kirppiksillä ei mikään oikeastaan maksa juuri mitään. Mutta hyvä, että ihmiset vievät sinne tavaroitaan eivätkä heitä pois. Hienoja löytöjä!
  Huomenna on varmaan jo parempi olo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene. toisissa kirpiksissä on ihan kamalat hinnat. Toissa tosi matalat. Onneksi osuin nyt tähän jälkimmäiseen. Mutta samalla listani kasvi 21 eisneellä. 1 sisään 1 ulos.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kun oma kiinostuksen alue on tarpeeksi kapea niin ei ole liian paljon kilpailua. Esim. se keinutuoli matto.

   Poista
 3. Voi mahotonta, miten hienot tekstiililöydöt! Ei ihme jos leposyke pomppasi ;) Ryijysi on perinteinen hääryijy, sillä siinä on hapsut molemmissa päissä. Tarkoitettu siis lattialle, morsiusparin jalkain alle. Sait sen siis aivan ilmaiseksi !! Onnea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä. Minun pitäisi olla osaavampi tässä asiassa , en edes kehtaa kertoa miksi. Etsin nyt Käspaikan hienot kuvakokoelmat vanhoista ryijystä. Linkki vaan on kadonnut.

   Poista
 4. Hienoja ostoksia olet tehnyt ja huippuna tuo ryijy!!!!
  Ryijystä löytyi kuva Suomen ryijyt-kirjasta taulusta LXII (sivunumeroita ei ole), siinä on maininta: Ryijy. Lappi. Koko 135x174 cm. + muuta teknistä tietoa. Kirjassa olevan ryijyn omistaa Galerie Hörhammer, Hki.
  Sieltä saat varmaankin tarkempaa tietoa ryijystäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla skanneri käytössä tai voisitko otta adigikuvan siitä kohdasta. Auttaisi paljon eteenpäin.

   Poista
  2. Otan kuvat ja lähetän jos jostain saan osoitteen?

   Kirjan kuva ei ole yksyhteen omasi kanssa vaikka sama ryijy onkin, oletettavasti piirroksia ryijyistä ei ollut vaan niitä on kopioitu muistin pohjalta. Näin on minua viisaammat kertoneet.

   Se muu tekninen tieto on hyvin lyhyt ja mahtuu tähänkin:
   Loimi hamppua. Kude villainen, sininen; 30 lankaa nukkarivien välissä. Nukka villaa 1,5 cm pitkää. Solminta kuvan 14, g mukainen; 3 lankaa solmussa.

   Ja tämä kertoo tiedot tästä kirjassa olevasta ryijystä.

   Poista
  3. Kiitos kovasti. sähkpostiosoite töihin on titte at ezyinsights.com

   en raaski laittaa tätä lattialle vaikka pitäisi , menee kyllä seinään. ja yläpuolen franssut piiloon..
   mutta jos tapaan elämäni prinssin niin sitten se menee häissä lattialle.

   Poista
 5. Titte, toivon, että ryijysi pääsee vielä sieltä seinältä lattialle alkuperäiseen tarkoitukseen!!!

  VastaaPoista