maanantai 19. toukokuuta 2014

Ahkerointia puutarhassa

En juuri muuta voinut tehdä kun kirvesmies ei ollut ehtinyt edes mailiani avata ja naapuri on sairastunut. 
Odotamme siis ja minä tein puutarhatöitä. Illalla luin tämän. Tosi seikkaperäinen. Minusta osittain vähän sekava, ei tiedoltaan mutta ryhmittely oli vähän hassu. Mutta hyvä kirja. Ja kallis. Onneksi oli lainassa ikkunakorjaajalta. Juuri tällaiselta näytti ikkunani ulkoa. Kirja on laaja. Ja kiva on lukea sitä.

 


Talviturkki lähti.

Enkä taaskaan muista oliko tämä rikkaruoho vaiko kaunokainen. Tai molemmat.Yksi tuomenoksa kukki kunnolla, koska se sai lämpöä isosta kivestä. Ja kukkapenkissä sitä sun tätä tulee. Ja istutin perennoja - kyläläisten antamia taimia.
  Tämä kauha löytyi vanhasta saunasta.

Ukonhatun siirsin sireenin alta kukkapenkkaan. Haluan villinnäköisen ja runsaan kukkapenkan.

Tätä löytyy paljon joten siirsin vähän kukkapenkkaankin.

Ja nämä löytyivät mysö saunasta. Se iso pullo on niin kaunis väriltään. Ja vaarinkalja on verovapaa kohokirjaimin.

Naapurin pellot on käännetty.

4 kommenttia:

 1. Ihania kevättunnelmia ja löytöretkeilyä, aivan aistin kuinka ehdit hengitellä:) Joskus on vanhan talon kanssa hyvä kun tulee pakollisia huilupäiviä - varsinkin itsestä riippumattomista syistä, muuten niitä on vaikea ottaa itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huilaaminen on ihanaa.Väsyttää sekin kun huilaa puutarhahoidossa.

   Poista
 2. Runsaat ja suuret kukkapenkit on siellä sinulla rakenteilla. Vanhoja perennoja olet valinnut. Ne yleensä viihtyvät ja lisääntyvät eivätkä ole turhan kranttuja.
  Minä putsaan keväällä vaan ne rikkaruohot jotka tunnistan, Muuten voi mennä istutuksiakin. En aina muista, mitä olen istutellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on niin ihanaa. Se yksi karvainen kuk aon kuulemma orientalisk vallmo joka leviää kuin rutto. Ihana värikäs rutto. Yksi oli rikkaruoho ( se puunnäköinen). saa jäädä.

   Poista