lauantai 31. toukokuuta 2014

Uusia takaiskuja

Niin sujuvasti on remppa edistynyt että joskushan pitää siihenkin tulla stoppi.

Ensin sairastui ikkunankarmin korjaaja ja ikkunoiden asentaja. Hänen tilansa on vielä epäselvä.

Niin, eikä pumppu oikein käynnistynyt, ja piti käydä hakemassa vähän tiivisteitä koska sitten se vuoti ihan kamalasti kun se käynnistyi. Ja siksi unohdin mennä Kyläkotkotuspäivän suunnittelukokoukseen. Kun sain muistuksen oli jo liian myöhäistä. Olin Kuusankoskella ja kun piti soittaa niin akku loppui enkä voinut ilmoittaa että saavun ainakin 30 min. myöhässä. Stööön.

Mutta eilen vasta oli ärsyttävän takaiskun päivä. Joka nyt teettää minulla niin paljon lisätöitä että joudun peruuttamaan ensi viikonlopun menoni. 

Lahjoitin vanhan saunan hirret rakennusmestarilleni. Koska hän on niin kiva ja taitava. Ja luotettava. Eilen alkoi purku kello 7.08. Hyvin meni alussa. Kuitenkin sen verran oli huonoja hirsiä joukossa ettei hirsiä numeroitu. Ne menevät paikkaushirreksi. Ja siten pystyi vähän ripeämmin etenemään.
apujoukkue saapuu

Tässä kohdassa alkoi ongelmat.Liiterin puolen hirret olivat siis ok kunnossa. Lähtivät hyvin alas. Saunan puolella ei mitään onnistunut. Tila oli laudoitettu, tosi hyvin naulattu kiinni. Ja täytteenä joko styroxia tai gyproc. Ilma ei ollut päässyt kiertämään. Kosteus oli pesiytynyt sisäpuolelle ja sen päälle vielä erilaiset hyönteiset. Hirret olivat ihan käyttökelvottomat. Ulkoapäin kun kokeilimme puukolla ja "prylillä"hirret olivat kunnossa. Ei mennyt läpi. Hah, mutta sisäpuolelta meni nyt läpi. Ei ollut tullut mieleenkään että se voisi olla sisältä mätä. Katsokaa ja itkekää kanssani.
Tässäpä yksi suurimmista syyllisistä!


Ainoa ratkaisu oli ajaa kaikki kumoon koska niin paljon oli jo hävitetty että paikka olisi vaarallinen. Silloin oli pakko katkaista osa hirreistä. Naiset hommiin.
ksi

Edes osittain käyttökelpoiset kannettiin kuormaan.Lapiokin on surullinenAika makeat sivusinämät peräkärrissä

Ainakin neljä kolmiota

Mulle jäi pieni siivous- ja polttoprojekti.
 
Tervetuloa auttamaan! Tarjoan hyvää ruokaa ja juomia. Ja hauskaa seuraa.


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti ikkunoiden sävy vielä muuttuu :) Meidän sauna taitaa olla samassa kunnossa edellisten asukkaisen "remontin" takia. kaiken kukkuraksi on maalattu ulkoa lateksilla ne saunan kauniit hirret. Harmittaa mutta minkäs teet. Uusi sauna tehdään sitten joskus ja ilman latekseja ja styrokseja hirttä vasten.

    VastaaPoista
  2. Harmittava takaisku - mutta toisinaan niitä sattuu. Aivan läkähdyttävän upea vanha kuusikko tuolla saunan taustalla!

    Airi

    VastaaPoista