maanantai 10. maaliskuuta 2014

Lahopää

Ikkunapuitteet olivat lahonneet ja niin on nähtävästi meikäläisen pääkin.

Hienon värimallilistan olin saanut. Ainoana tehtävänä oli viikonlopun aikana  vertailla ja päättää millä värillä tuvan ikkunoiden sisäpuoli maalataan. Peuhussa sitten oikein kymmenellä silmällä tutkailimme värimalleja lauantaina. Ja sulassa sovussa päätöksen teimme.

Ja sinnehän se lista jäi. Enkä muistanut ottaa kuvaa siitä. Enkä siitä hienosta kattoluukusta jonka naapuri oli tehnyt.
Enkä lumen vähyydestä. Enkä siis mistään. Nautiskelin vaan hyvästä seurasta, kivoista naapureista, hyvästä ruuasta ja lumen vähyydestä. 

Olkapääleikkaus edelleen estää tekemästä lihasvoimisteluliikkeitä, joten aika passiivinen sai olla. Sain yhden kottikärryllisen puita sisään, mutta enempää en uskaltanut tehdä.


Liiterissä sentään pää toimi hetken ja kuvasin naapurin tekemän väliaikaisen ikkunakorjauksen- yläkerroksen länsipäädyn rikki menneen ikkunan. Sillä mennään nyt muutama vuosi.


Uusi muurari on luultavasti löytynyt ja vuonna 2015 on sitten ohjelmassa ison tuvan pankouunin korjaaminen. Peräti kaksi hyvää muuraria lienee tiedossa, joka osaisi tämän leivinuunin korjata. Sekän pankon korjata ja itse tulipesän paikka ja sitten vielä palauttaa piipun omalle paikalleen. Uunin mitat 2,60 x 2,64.                        Mitä sitten tehdään tänä vuonna!
  Tänä vuonna on ohjelmassa sisätiloissa ehkäpä ovilistojen kunnostaminen ja maalaminen, kahden oven maalin poisto ( keittiön sisäpuolet sekä kamareiden välinen ovi), maalaustöitä keittiössä, kattopalkin putsaaminen vanhoista pahveista keittiössä, keittiölaattojen saumaaminen, laatoitustyötä keittiön hellan puuvaraston alla,  (saakeli etten sitä tehnyt heti),  ison tuvan korjattujen ikkunoiden takaisin asentamainen karmien korjauksineen, ison tuvan lattian peseminen pellavaöljysaippualla. Muutto kesäksi kamarista isoon tupaan nukkumaan. 
Sekä navetta/liiterin alahirsien vaihto, takaseinän rakentaminen, liiterin katon maalaminen (ehkä) sekä takaliiterin puuvarastojen lajittelu ja järjesteleminen. 
Sitä taas ei voi tehdä ennenkuin vanha sauna on purettu. Siinä on enää yksi vajaa seinä, jossa on kohtuukuntoisia hirsiä jäljellä. Ne otetaan talteen ja saavat uuden kodin.Tämä työ tehdään ehkä toukokuussa. 
Ja sitten vähän puutarhatöitä ja etenkin taas viherherkkukasvien kasvattaminen.
Ja suuri kysmysmerkki on edelleen kaivoni. Ja tarvitsen siihen kelluvan uppopumpun, jossa moottori on pumpun päässä  joka nostaa vettä ainakin 12 m.! Elleipä enemmän. Mitata pitäisi taas uudestaan . Hukkaisin vaan sen ohjeen millä se tehdään. 

Ehkä jotain jää tekemättä. Se tehdään sitten seuraavana vuonna, tai sitä seuraavana. 2015 on kuitenki muurarin vuosi.
 
2 kommenttia:

  1. Vanhan talon omistajalla ei tule aika pitkäksi...aina löytyy puuhaa..:)

    VastaaPoista
  2. Ota nyt vaan rauhallisesti tuon olkavartesi kanssa. Täytyy elämästä nauttiakin. Kyllä noita vuosia piisaa sitten tuon projektin eri vaiheiden kanssa.

    VastaaPoista