perjantai 21. joulukuuta 2012

Viikon poissa vaan

Olin kaupungissa käymässä ja jäin viikoksi sinne. Olin tehnyt lumityöt kunnolla mutta kun palaan kaikki polut olivat kadonneet. Tytär rupesi lunta lapioimaan taloon. Annoin tärkein neuvon: Huussipolku on aina ykkösprioriteettina. Kakkonen talon edessä oleva polku, kolmonen on puuliiteriin. 

                                Vesi väärässä muodossa 

Vesisaavi oli jäänyt epähuomiossa ekan kerran saunassa tyhjentämättä. On niin paljon asioita mitä pitää tehdä ja kun itse pitää kaiken muistaa niin aina hommat eivät mene  ihan putkeen. 
Saavi on mennyttä. Voi, jos se vaan olisi ollut se ainoa.

Talon päädyssä on sadevesisaavi. Sekin oli jäänyt tyhjentämättä silloin monta viikkoa sitten kun pakkaset yllättivät. Kun sen huomasin käänsin sen ylös alas ja päätin odottaa lämpimämpiä aikoja. Vaan oli pohja jäätynyt maahan kiinni. Meikäläinen tempasi reippaasti,, rämps, pohja irtosi. Perhana!  Pohja on nyt hienona renkaana kiinni jäätyneenä nurmikkoon ja saavi on pohjaton.

Ihan kun tämä ei riittäisi. Olin kantanut vettä sisään kaikkiin kattiloihin ja ämpäreihin. Koska epäilin että tulee kylmää. 
Mutta olin unohtanut tyhjentää loput vedet tynnyristä. Ja räystäs on nyt jäätynyt siihen kiinni. Koska satoi  ensin ja sitten iski pakkaset sinä aikana kun olin muualla. 
 Olin sentään aloittanut homman ihan kiitettävästi. Pessyt ison tynnyrin ja kääntänyt sen nurin. Tarkka silmää huomaa että pieni saavi on pystyssä, eli siinäkin on paljon jäätä. Varmaan halki sekin. 

En ymmärrä miten tämä pääsi tapahtumaan. Muut vuodet olin tässä hommassa onnistunut ihan helposti. Nyt menevät saavit vaihtoon ja energiajätteeksi.  Ja kaiken kukkuraksi - olin unohtanut yhden ämpärin kuistille joka on kylmä ja sekin oli halki. Onneksi vasta jäätyneenä oli haljennut. Yleensä olen aika tarkka kun lähden muualle vaikkapa päiväksi. Taisi tulla kiire silloin kun mokasin näin paljon. En vaan muista mikä kiire muka oli! Onneksi muovi ei vielä ole ihan kuparin hinnoissa. Mutta tuhlaamistahan tämä on.  Olen saanut läksyni.


Toivotan hyvää joulua ja ihanaa uutta vuotta kaikille. Venytin yrttiruukun kanssa myös turhan pitkään. Ensi vuonna ennakoin paremmin. Pohjasta on hyvä nousta!

6 kommenttia:

 1. Minä jo vähän säikähdin, olisinko onnistunut halkaisemaan saunan padan. Sinne kun jäi vedet syksyllä, ja nyt vasta muistin. Jäämöykky oli paisunut ainakin neljä senttiä padan reunojen yli, mutta pata onneksi oli kestänyt.

  Oikein mukavaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sekin unohtui. Vesisäiliö saunassa on myös täynnä vettä. Meinaan kuitenkin saunan lämmittää joten varmaan se sulaa silloin. Oikein mukavaa joulua sinullekin ja kiitos tämän vuoden joulahjaideasta. Tiedät mitä!

   Poista
 2. Olipas tämä mukava postaus...olen luullut, että vain minulle sattuu ja tapahtuu. Oli hienoa löytää "hengenheimolainen"...:D

  Oikein mukavaa ja rauhallista JOulua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Pitipä sattua ja moneen kertaan! Minun vahinkoni jäivät vain yhteen saaviin ja sumutinpulloon, joissa oli kesällä nokkosvettä... Eipähän tarvitse tyhjennellä sitä kamalalta haisevaa ainetta :D

  Mukavaa joulua!

  VastaaPoista
 4. Oi voi! Kyllä on meikäläiselläkin mökillä haljennut unohduksen vuoksi asia jos toinenkin. Muun muassa näitä saaveja. Olevinaan on jatkuvaa muistamista ja opettelua. Kun lähden sieltä takaisin kaupunkiin, pitäisi muistaa että sää voi poissaollessa olla vaikka mitä! Onneksi ei sinulla kuitenkaan tuon suurempia vahinkoja. Vaikka kiukuttava tuokin tunne tuhlauksesta on, hyvät saavit haaskuuseen - tiedän tunteen. Hyvää joulua Sinulle, tunnelmaa ja enkeleitä!

  VastaaPoista