torstai 20. joulukuuta 2012

Jouluteemana Äiti ja lapsi


Rakas tytär pääsi taas käymään ja viipyi viikon. Hän halusi mielellään landelle ja vietimme 2  hauskaa vuorokautta yhdessä. Aikuiset lapset on aika nasta juttu.  Himmelini houkutteli häntäkin kokeilemaan. Viisas nainen rakensi pienemmän. 
Suloinen se on. Kuten on tytärkin. Ja koska polvesta lapsi aina paranee, tai miten se nyt menikään,  hän rakensi peräti kaksi himmeliä suht' nopeasti. Toisen, hienomman, hän vei rakkaalle pikkuveljelleen.

Päivän makeimmat naurut saimme kun selailin lukemiani blogeja ja ihmettelin ääneen: Miten voi olla niin kaunista ihmisillä?  Tytär tokaisi ettei se mikään iso juttu ole; Otat vaan lähikuvan; joku pytty  ja kukka jne. Kamera oli lähellä ja otin heti kuvan. Meinasimme kuolla nauruun kun tulos oli tällainen.


Kamala sotku! Ja keskellä kuvaa tietysti kertakäyttöisiä vauvan pyyhkeitä - kun ei ole juoksevaa vettä.  

                       Kauneimmat joululaulut
Edellisenä viikonloppuna kävin laulamassa Kuusankosken kirkossa kauneimmat joululaulut ruotsiksi. Löysin Kouvolan Sanomista tiedotteen tästä ja suuntaisin sinne. Kirkossa oli Lucia-kulkue, hihittelevä ruskeasilmäinen ja tummatukkainen, hauska Lucia. 

Monia lauluja en osannut. Mutta 12 ainakin 8 oli tuttua tavaraa. 
Mieleeni oli jäänyt minulle uusi laulu  Carolan "Himlen i min famn", jonka yritin hyräillä naperolleni. En oikein onnistunut. Heti Spotify auki ja yhdessä lauloimme sen hienosta lauluvihosta jonka sai mukaansa kirkosta.  Tytär laulaa hyvin, primavistanakin ja äänen on isältään perinyt.

                           Himlen i din famn
Kävimme sitten kaikkia nettitulkintoja läpi ja ylivoimainen voittaja oli mielestämme Tomi Metsäketo, tuntematon suuruus meille molemmille. Naama kyllä näytti minulle jotenkin tutulta. Tämä laulu on helposti vähän ylimakea ja samalla kuitenkin kaunis. Tyttärenihän on aikamoinen Carola Häggkvist spesialisti, on kirjoittanut tänä vuonna ilmestyneen kirjankin hänestä. Hän kertoi että Carola ei ole monta laulua säveltänyt mutta ne harvat ovat aika laadukasta tavaraa. En oikeastaan ole sietänyt Carolaa mutta kun olin kirjan lukenut oli pakko muuttaa mielipiteeni tästä rautaisesta, keski-ikäisestä ,yksityisyrittäjästä ja ammattilaisesta. Kirja on ilmestynyt ruotsiksi ja norjaksi.
                              
                              Tunnelmakuva 2

Kotiin kun tulin kirkosta valot ulkokuusessa olivat syttyneet.  Tuli niin hassu kuva että on itseoikeutettu "Täydellinen maailmani"  - sarjan jatkumona.

Innostun nyt tästä ei niin täydellisestä elämästä -sarjastani joten ensi kerralla lisää. Aiheena silloin vesi väärässä muodossa.

Rakkaalle, entiselle työkollegalle vein pienen häälahjan tänään. Kahden lapsen jälkeen päättivät laittaa kaikki munat yhteen koriin. Niin minäkin.


5 kommenttia:

 1. Luulempa, että niissä, kovin siisteissä kodeissa, siivotaan nurkat ennen kuvaamista....:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhona siivoaamista. Kokeilin uuden tempun tänä vuonna kotona. Teippaisn kaikki tulleet joulukortit siivouskomeron oveen. Jospa olisi kiinnostavampi kaappi siten. En ole viel mitään eroa huomannut.

   Poista
 2. Titte, olipas teillä ihanat yhteiset hetket!
  Tyttäresi on niin monitaitoinen, rohkea ja tekevä nuori nainen. Varmasti on tullut paljon äitiinsä, joka on myös rohkea, monitaitoinen ja tekevä keski-ikäinen nainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, juuri oli täällä ja nyt on taas mennyt. Sain kuitenkin nauttia hänestä vielä telkkarista sinä aikana kun hän istui lentokoneessa. Se Åå Spåret - ohjelma pyörii taas ja vanhat finalistit joutuivat mukaan. Nipin napin voittivat tänään. Hyvä kevät tulossa kun tulee Suomeen taas tammikuussa ja myös helmikuussa. Hän oli aika otettu ihanasta lapsenlapsestasi.

   Poista
 3. FYI: Pojasta POLVI paranee.

  Tai kuten Groucho sanoo Horse Feathersin suomennoksessa, muistaakseni Thelma Toddille joka on Zepon sylissä: "Nousepas siitä, että pojalta polvi parantuu".

  VastaaPoista