perjantai 19. lokakuuta 2012

Iso hiki ja tankojumppaa


Ei pidä liittää kuvia blogiin keskiyöllä. Ei ihme ettei karmia näkynyt kuvassa. Oli väärä kuva. Lohdutukseksi tulee kaksi kuvaa. Karmi näkyy hyvin.                         Ajattele positiivisesti
Sataa todella paljon. Viime yönä tuli taas 11 mm. Mutta niskaojani talon edessä toimii. Nurmikko on kuivin lähellä taloa. Ei ole myöskään yhtään hyttysiä, ei ampiaisia, ei kärpäsiä. Ei liiemmin hämähäkkejä. Eikä liian kuuma ainakaan ulkona.
                           
                       Iso vilu ja iso hiki
Olen lämmittänyt taloni nyt kunnolla. Vähän liiankin kunnolla. Lämpötila nousi melkein 23 asteeseen. Aika kamalaa. Vaatii nähtävästi vähän harjoittelua tämäkin. Viime yönä palelin sängyssä niin etten oikein voinut edes kääntyä, koska silloin tuli vilunväristyksiä. Olin liian vähän puita polttanut makkarin pönttöuunissa. Tai oikeastaan kai aloitin liian myöhään. Joten lämpö valtasi makkarin vasta aamuyöllä. Aamulla oli jo liian kuumaa. Niin tai näin - aina väärin päin. Hassua. 
                        Maalaisen tankojumppa
Tänään olen lukenut business caseja koko illan. Mielenkiintoista. Yritin päivällä myös asentaa oviverhoja. Ei onnistunut. Minulla on 12 erilaista verhotankoa, joista 11 ovat vanhoja messinkisiä.  En yhtäkään saanut ylös. Osa ovat ruostuneet kiinni pahasti, toisilta puuttuu osia. Seinäkiinnikkeitä on mutta ovat kaikki jotenkin vialliset. Yritin yhdistää osia keskenään, ei onnistunut. Yksi uusi tanko on, mutta se tulee liian lähelle ovea. Verho ei kulje. 
Huomenna Clas Ohlson ja uusi väliaikainen ratkaisu kunnes ovilistat ovat paikallaan.  Ja silloin minulla on 13 tankoa. Hassua. 
Oma renki voisi kyllä olla aika hyvä juttu. Pistetään harkintaan. Vaatii todella pitkää harkintaa.


1 kommentti:

  1. Ihania naapureita sinulla! Liiteri tuli valmiiksi ennen pakkasia.
    Kelpaa nyt poltella makuuhuoneenkin pönttöuunia.

    Nyt voi kiittää itseään ja ystäviään siitä, että nuo ojankaivuuhommat tuli hyvin tehdyksi. Kuivuus on kova sana tänä syksynä! Naapurin isäntä kävi juuri kertomassa, että heillä ojat tukettaa ja hän on altistunut nyt syksyn sateilla allergioille.

    Sitä renkiasiaa kannattaa todella harkita pitkään. Sen verran monitaitoinen on sinustakin tullut!

    VastaaPoista