torstai 11. lokakuuta 2012

Aivan pian näen...

Pian olen taas takaisin rakkaassa Peuhussa. Otin viikon vapata kaikesta ja lähdin ystävättäreni luokse Skåneeseen (vai onko se Skåneen)! Ihanaa oli. Olemme tunteneet toisiamme jo yli 30 vuotta ja ystävystyimme ensimmäisellä työpaikallani. Siitä työpaikasta  minulle on jäänyt 3 ystävätärtä. 
Tämä ystävyys on kohtuullisen erilainen. Järjestin hänen häänsä 23 vuotta sitten Helsingissä. Ja silloin hänen pikkusiskonsa päätti tulla mukaan ja mennä naimisiin. Joten järjestin sitten tuplahäät eräänä uuden vuoden aaton aattona Temppeliaukion kirkossa. 
Pikkusiskolla oli molemmat lapset mukana. Pikkuinen Sanna oli silloin 2 v. ja seisoi myös papin edessä. Tylsää oli joten hän katsoi tiukasti pappia ja sano: Skratta! Skratta! ( naura! naura!). 

Kun me muut lauloimme jonkun virren hän lauloi Bä bä vita lamm. Ihana lapsi, joka nyt on oikea kaunotar ja jolla aivan pian  fil.kand paperit taskussa. 

Sitten hyppäsin maanantaina aamulla junaan ja lähdin tyttäreni luokse joka nykyään asuu Kööpenhaminassa rakkaansa luona. Ihania leppoisia päiviä on ollut. Tytär ( uusin Gloria s 102 -106 nimikirjaimen JK) joka elättää itsensä kirjoittamalla, moderoimalla, puhumalla, olemalla tavattoman rohkea ja tekemällä televisio  ja radiota,  antoi minulle useamman päivän laatuaikaa.

Ja vielä sukuilta
Sukurakas kun olen järjestin yhdeksi illaksi nyyttikestit pikkuserkun luona kaupungin keskustassa.  (Join muuten korsikalaista kastanjagrappaa"- samettisen pehmeätä ja hyvänmakuista.) Halusin että tytär tutustuu sukuunsa joka asuu Kööpenhaminassa. Oli niin mukava ilta. Ja tytär sai isomman perheen ja hänen Bjarkensa vielä lisää uusia naamoja muistettavaksi. Kieli oli suomenruotsia ja tanskaa. Nämä uskomattomat pikkuserkut kun edelleen puhuvat suomenruotsia ja hyvin vaikka vanhin on jo eläkkeellä. Eivätkä ne ole ikinä Suomessa asuneet.

Miksi tanskalaisia
Sekä isäni puolelta hänen mummonsa että famonsa olivat tanskalaisia. Ja sitten fafani ainoa sisar meni tanskalaisen kanssa naimiinsin. Ja niin teki hänen tyttärensäkin. Siitä tämä ihana sukuhaara Tanskassa.

Huomenna kirjoitan miltä liiteri näyttää.  Jännittää itse miltä näyttää. 

2 kommenttia:

  1. Ihana reissu sinulla!
    Luin tuon artikelin Gloriasta. Oikein hieno haastattelu ja edustavat kuvat!
    Saa nähdä, asettuuko hän nyt sinne Tanskan maalle? Teillä on jo ennestään siellä sukua.

    VastaaPoista
  2. Kyllä hän sinne asettuu. Tutkivat jo asuntolainoja ja auntoja ja olivat jo päättäneet alueen minne haluavat. ONneksi sentään ei valinnut Argentiina tai Wisconsin.

    VastaaPoista