keskiviikko 15. elokuuta 2012

Talkootyöläisiä


Perjantaina viime viikolla yllättäen saapui 2 pientä miestä: Luca ja Max. Ahkeria talkoolaisia. Kuva nyt vähän väärinpäin.


He auttoivat tekemään liiterin sisällä viimeisen pinon.  Ja liiterissä on nyt heiltä vasemmalla 2 korkeata pinoa ja heidän takana 3 korkeata pinoa. Niiden lisäksi on jo entuudestaan minun tekemät 7 kpl  pinoa joiden korkeus on 2,70 kukin. Leveyttä on 3,5 metriä. 

 

Toissapäivänä kiva yllätys. Eläköitynyt entinen kollega vaimoineen saapui. Herra halusi pinota klapeja. Sattui niin sopivasti koska minun selkäni meni lukkoon jo loppuviikolla ja on ollut vähän matalalentoa, paitsi silloin kun otan vahvan selkälääkkeen ja vähän punkkua päälle. Koska liiterin on täynnä niin nyt pinotaan ulos. 4 lavaa odotti herraa. Hänen te


Kiitos teille ja kasa on taas pienentynyt selvästi. Olen tänään täyttänyt kehikon. Ja mennyt naapurin luokse pyytämään lainaksi vielä 3 lavaa. Yhden saan ystävättäreltä.

Iltapäivällä tänään toinen naapuri saapui keskustelemaan liiterin laudoittamisesta. Mitat on kasassa. Yhdessä mitattiin ja dokumentitiin lukuja. Vähän piti mietiä miten lasketaan pinta-alaa liiterin yläosasta. Mutta sehän muuttui hetkessä geometriatehtäväksi ja ratkaisimme sen. Olisi kyllä ollut aika kätevää jos aikoinaan olisi geometria opetettu käytännön näkökulmasta. Silloin olis tajunnut mihin tämä tarvitaan ja ois paremmin jäänyt päähän. Ainakin minun osaltani. Yhteensä tarvitaan noin 50 neliömetriä lankkua, tuuman paksu ja 15 cm leveä.


2 kommenttia:

  1. Miten noin pienet pojat pystyvät rakentamaan noin korkeita pinoja? Taitavat olla aika taitavia pikkumiehiä.
    Valtava urakka takanapäin, kun on jo liiteri täynnä ja pihassakin riittää polttopuita. Ihanaa, että olet saanut apua, kun selkäsikin jo vihoittelee.
    Kun vielä avulias naapurisi saa liiterin paikattua, niin sitä voi jo ryhtyä odottelemaan rauhassa kylmempiä kelejä.

    VastaaPoista
  2. Hei Irene. Toinen pojista täytti ahkerasti kottikärryä ja toinen ojensi mulle klapeja. Suloiset pojat ovat. Ystävättäreni lastenlapsia.

    VastaaPoista