sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äitienpaivälahjan sain


                Lauantaina aamiaisella ja kivaa seuraa ikkunan ulkopuolella. 
Lupasin kertoa mihin kirjoitin kuvatekstejä. Uusimmassa Iiris-lehdessä  ( nro 3) on sivuilla 84 -87 kahden aukeaman juttu projektistani. Lehti ilmestyi pari päivää sitten. Muutenkin aika kiva lehti joka ei näytä langanlaihoja malleja ja kirjoita muodista. Siksi olen kai päässyt lehteen. Kesäkuun numerossa lienee sitten juttu tosiahkerasta Johanna-tyttärestäni, joka asuu Ruotsissa.
                                   
                                       Ketjut hankittu.
Uudestaan sitten lauantaina aamulla aikaisin K-Rautaan moottorisahan kanssa. Suuret kiitokset hyvästä palvelusta, ei usein saa sitä Kouvolan K-Raudasta mutta nyt sain. Nuori mies etsi oikeata ketjua, ei tahtonut millään löytyä ja lopuksi hän avasi teräsuojan. JA SIELTÄ ALTA löytyivät ne kaikki tarvittavat tiedot, minkä pituinen  laippa on, hammasmäärät jne. jne.
Se 1,3 mm  luku jota mietin pari päivää sitten oli laipan urasyvyys ketjuja varten. Otin kaksi ketjua koska tämä koko tuntui olevan vähän harvinaisempaa kamaa. Ja lopuksi nuori herra kysyy tarvitsenko jotain vielä?
Minähän tarvitsin, sitä sun tätä. .kuumailmapuhaltimen jolla itse voin nyt poistaa maalit ovista ja listoilta. Mutta innostuksissani unohdin lupaukseni itselleni etten osta mitään ennenkuin vertaan hintoja. Joka tapauksessa hankittuna on nyt Bosch:n aika tehokas puhallin. Kiinalaista en uskaltanut ostaa.    
                                  
                                         Äitienpäivälahja.
Tänään äitienpäivänä sain lapetikkaat paikoilleen. Tarkistin moneen kertaan että herralla varmaan on vakuutus voimassa ja oli. Entistä peltiseppää ei todellakaan huimaa.Kun yritin pyytää laskua tai maksaa vastaus oli :"Tämä on äitienpäivälahja". Todella hieno lahja. Kiitos.
                               
                      Krakleerantuneet kaakelit saapunet.

Kauniit kaakelini ovat nyt myös saapuneet. Toin ne mukani perjantaina. Arkin koko n 30 x 30 c. Mallasin miltä näyttää. Ja sain toselta kyläläiseltä vinkin siitä miten saan reunan kauniiksi yläpuolella. Pitää antaa ylimmän rivin mennä kaakelin  paksuuden verran reunan yli ( siis suoraan ylös) , siten voin laatoittaa myös kapean reunan ilman että joudun tujoittamaan kaakelin reunaa kun kokkaan. Hieno vinkki. Ehkä joku tajusi. Tosi hieno väri. Minä joka en pidä vihreästä, nyt on vihreät kaakelit. En pidä myöskään kukista ja on Koiranputkitapetti keittiössä. Ja olen kerännyt vanhoja pitsilakanoita, ääntelen ihmeellisesti kun joku kertoo että on saanut lantakasan. Kyllä mailma on muuttunut.
Vaikka kello on vasta puoli kymmenen menen nyt nukkumaan. Aamulla aikaisin ylös, ajo takaisin kotiin ja haastavan työprojektin kimppuun etänä kotona. Jos jään tänne en malta olla menemättä puutarhahommiin. Tänään olen istuttanut taimia, joita olen saanut lahjaksi kyläläiseltä, poistanut rikkaruohoja ja kukkiakin erehdyksessä kukkapenkistä. Se sama kyläläinen onneksi tuli viime tipassa käymän ja samalla joutui neuvomaan mikä on rikkaruohoa ja mikä ei ennenkuin olin suurempaa tuhoa saanut aikaan. Vain muutama kukka kohtasi ennenaikaisen kuoleman. God natt. Hyvää yötä.

5 kommenttia:

 1. Onpa ihana tänä blogisi! Heti jäin koukkuun. Moottorisaha-asian etenmistä oikein mielenkiinnolla seurasin. Itselläni kun kävi kerran mökillä oikeita metsureita kaatamassa puita, niin esittelin niille isoisän vanhaa sahaa. Oikein kuule viilasivat (tai siis teroittivat), kiristivät, öljysivät ja opettivat käytön. Ihania. Harkitsen alan vaihtoa ja heille oppisopimukseen menemistä :)

  VastaaPoista
 2. Moottorisahatarina sai nyt onnellisen lopun!
  Kaakelit on upeat. Kupariastiat sopivat kauniisti kaakelien värien kanssa. Silmäniloa sisätiloissa!
  Kyllä sinä pikkuhiljaa opit nuo kasvit tunnistamaan.

  VastaaPoista
 3. Titte, käy hakemassa tunnustus blogistani!

  VastaaPoista
 4. Bongasin sinut lehdestä. Lohdullinen juttu! Käypäs katsomassa blogistani 11 kysymystä sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tiina.Olen seurannut sinun blogiasi aika plajon. Kiitos haasteesta. Sain Ireneltä myös haasteen. Vastaan molempii. Kunhan ehdin. Voi jos olisin vähän parempi valvoja.Ehtisi enemmän tekemään työviikolla.

   Poista