tiistai 6. joulukuuta 2011

Adapterit osa kaksi ja keittiön tapetit

Edestakaisin työmaalle lauantaina 3.12. Kyydissä oli Eeva -ystävätär, jonka syy on että harrastan remontoimista. Hänhän osti kesällä 2009 vanhan kansakoulun ja oli lievässä paniikissa muuttolaatikoiden kanssa. Lähdin yhteisen ystävättären kanssa auttamaan ja viikko myöhemmin omistin Peuhuni. Uskon vahvasti siihen että koko elämä on aika lailla sattumista kiinni ja sattumalta tännekin jouduin. Kun syliin tulee talo täynnä yllätyksiä on sitten vaan itsestäni kiinni mitä sille ja sillä teen.

Ystävättären kärry tulossa mukaan kotiin, joten oli saatava oma adapteri.
Lähdin uudestaan adapteriseikkailemaan. Lupasin tuoda maalta mukaan ystävättären peräkärryn, jossa on vanha 7-napainen malli. Motonet, uusi tuttavuus, melkein yhtä ihana kuin Claes Olsson, joka muuten Ruotissa kulkee nimellä" Gubbdagis" (Ukkojen päiväkoti). 
Motonet:iin siis ja adapteri myyjän ohjeiden mukaan valittuna kassan kautta ulos. Ei sopinut. Takaisin sisään, nyt olin tarkasti napoja laskenut. 13 kpl. Sain uuden myyjän auttamaan. Uusi adapteri, ja nyt kysyin erikseen: "Oletko varmaan että tämä sopii, koska autossa on 13 napaa! Minusta tämä ei sovi, kuvan mukaan autossa pitää olla 7 napaa ja kärryssä 13! Myyjä väitti, että on oikea, vaihtokuitti ja ulos kokeilemaan. Ei sopinut. Takaisin sisään. Nyt itse valitsin sen, joka omasta mielestäni oli se Oikea ja kassan kautta taas ulos. Kyllähän nainen tietää milloin on sen Oikean löytänyt. Ja halpa oli, sain peräti 3 euroa nyt takaisin. Kolmas kerta toden sanoo sanoin kassaneidille. Meillä oli jo aika hauskaa. Kokeilematta jäi vielä 4 -5 muuta mallia. Siinä olisi saanut hyvin koko lauantain kulumaan.


Listat tuvasta sisään lämpenemään
Kolme naista ja hetkessä homma oli hoidettu. Ensin ikkuna- ja oviaukon listat. Haasteellisin homma oli kattolistat. Piti matoista rakentaa tasaisen alustan ja sitten vaan ison nipun kimppuun ja sisään.


Olimme sopineet etukäteen timpurin kanssa mihin listat asennetaan. Oli muuten ainoa paikka johon sopivat. Tämä koska en enää suostunut taas tyhjentämään kaikki huonekalut pois huoneista. On vaan aivan liian raskasta minulle siirtää ne koko ajan edes takaisin. Hiukkasen hidastaa timpurin töitä mutta  yhdessä näin sovimme. Nämä iloiset naiset auttoivat kantamisessa.


Aivan ihana kuva ihanista naisista. Polvikin melkein näkyy.

Keittiön tapetti
Keittiön tapetti oli ensimmäinen jonka valitsin. Sain tapisseeraajalta tämän vinkin ja ihastuin heti. Lim och Handtryck Ruotsista. Nimi on hassu.Tarkoittaa suomeksi Koiranputki mutta ruotsinkielinen lyhennys Hundlokasta on Loka. Tapetti EI ole vanha tyylitapetti, koska en halua että talosta tulee museo. Siinä pitää olla vähän särmääkin. 
Taas oli aivan mahdotonta kuvata. Joko se näytti pinkiltä, roosalta. Mutta kun se on maanläheisen kaunis ja pehmeä mattaoranssi. Varokaa, kuvista pelästyy. Ja kaikki seinät on nyt muuten maalattu.


En muuten antanut asentaa kattolistoja palkkeja pitkin.Ainoastaan seiniä pitkin. Toivottavasti päätin oikein. Timpuri oli sitä mieltä että niin pitää tehdä. Minusta tulee liikaa listoja. Ja se palkki istuu niin nätisti siihen helmiponttipaneeliin. 

Kun katso näitä kuvia näyttää aika värikkäältä ja kuviolliselta. Jotenkin kuvat valehtelevat kovasti. Kaikki sävyt ova liian vahvat näissä kuvissa. Jokainen väri on hyvin hillitty. Se heitä yhdistää ja että kuvio on valkoinen tai valkoisen sävy. Keittiössä kolme seinää on maalattu taitetulla valkoisella ja myös makkarissa on kolme maalattua seinää, taitettu valkoinen,

1 kommentti:

  1. Titte, sinuthan voitaisiin jo kohta palkata rautakauppaan myyjäksi!
    Päihität jo myyjätkin tuossa adapteri-tietoudessasi. Minusta tuo rautakaupassa-asiointikin on aina ollut niin vaikeaa.

    Kaikki käy sujuvasti kolmelta ihanalta naiselta!
    Ihanaa itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista