sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Vanha hella on 30 m päästä talosta

Lauantaina aamulla lähdettiin Kääpälä- ystävättäreni Eevan kanssa ajamaan Kääpälään. Mukana oli auton takakontissa upea hellani. Kesäajat  ja uusi asuinpaikkani Vuosaaressa tekee sen että perille päästään alle kahdessa tunnissa. Ihanaa.
Päätetiin ensin mennä moikkamaan kyläkauppaista ja yllätyksekseni kahvipöydässä istui hanslankarini.
Pääsimme siis heti pohdiskelemaan miten ihmeessä saataisiin hellan ylös ja ulos takakontistani. Ei ihan noin vaan nosteta takakontin reunan yli yli 120 kg painavaa valurautauunia.


Sovitttin tapaamisesta talon luona vähän ajan päästä ja kun sinne saavun  kaikki on jo valmiiksi suunniteltu. Katselkaa ja hämästelkää miten yksi mies hoitaa homman. Älykkyydellä.Ja lopputuloksena hieno pino

Huomenna se kuskataan joko nokkakärryillä tai muilla sisään taloon kahden miehen voimalla.


Olen saanut teiltä lukijoilta ihanaa palautetta ja omaan sähkpostiini myös suoria kysymyksiä. Vastaukset yleensä laitan itse tekstiin. Tänään tuli kysymys kylän lumitilanteesta. Vastaus on helppo.


Lunta on ihan kamalasti edelleen.


Hyvin on sulannut mutta lähtötilanne oli aika vaikuttava. Päätin tänään varovasti lapioida maakellarin oven vapaaksi ja tein sen ilman suurempia murheita. Kun avasin oven niin eihän se auennut. Maassa oli niin paljon jäätä  enkä saanut sitä rikki hienolla muovisella Fiskars-lapiollani huolimatta sen aluminisesta reunavahvikkeesta. No problem, päätin hakea rautakangen liiteristä.Homma jäi siihen. Kuva on otettu ihan normaalikorkeudesta, kinokset ovat yli metrin korkuiset kohdissa joissa on aurattu. Muualla on vaan noin 50 cm enää paikoissa jotka eivät ole etelänrinteissä.

Selkäni on edelleen sen verran kipeä että maakellarin aarteet saavat jäädä. Voi olla että se on tyhjä, koska en muista olenko sieltä kaiken jo hakenut. Korkeintaan siellä on pari hillopurkkia.


Piti myös ikuistaa mahtavan piirustukseni jonka lähetin muurarille avuksi?Kuvasta saa ehkä jonkinlaisen aavistuksen siitä mitä tuleman pitää. Sähköuuni upotetaan edestä ja keraaminen liesitaso ylhäältä.Ja niiden vasemmalle puolelle tulee Högfors Nr 5.  Alaosaan  tulee paikka puille.


Talossani oli nyt ihan kamalan kuuma kun päällä oli 1 puhalluspatteri ja 2 öljytäytteistä sähköpatteria. Pitää olla kuuma jotta sementti kuivuisi.

Minä olin siellä  5 minuuttia ja olin ihan hiessä. Pelkkä ajatus millainen sähkölasku on tulossa sai minut hikoilemaan lisää ja kiipeämään ottamaan tämän kuvan. Pakko soitta KSS:ään ( Kymenlaakson sähkö) ja keskustella vähän laskutusperiaatteistani. Ainakin voisi tsekata millainen lasku on tulossa ensi syksyllä. En ollut tietysti ennakkoarviossa ottanut huomioon että marraskuusta - toukokuhun paahtaa 1 patteri täysillä ympäri vuorokauden. Tein viime syksyllä 2 vuoden kiinteän sopimuksen.
 Kova lumi on myös katkaissut puita. Tästä kauniista puusta olen vuoden aikaan julkaisssut aika monta kuvaa. Ei enää ole yhtä mahtava...
Nyt saunaan, huomenna töihin ja tiistaista - lauantaihin Milanoon Huonekalu- ja designmessulle. Ihanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti