tiistai 26. huhtikuuta 2011

Valmistelutyöt pinkopahvitusta varten


Kuvassa minä  imuroin tulevaa olohuonetta/ varamakkaria. Koko huone tyhjennettiin ensin. Siihen sain sopivasti kantoapua kun myöhemmin tähän juttuun ilmestyvä metsuri saapui  ekaan työvuoroonsa. Olin edellisenä iltana myös  pyytänyt pihalle ilmestyvältä naapurilta kantoapua sopivasti samaan aikaan. Pian kukaan ei uskalla ilmestyä pihalleni koska joutuu auttamaan. Sanoin metsurille kun naapuri ilmestyi paikalle että nyt meinaan vähän törkeästi käyttää sinut hyväksi. Siihen hän vastasti että naiset ovat aina käyttäneet hänet hyväksi. Sitten herrat kantoivat 2 sänkyä ja yhden painavan kaapin ison tuvan puolelle.


Sekä tyhjensivät peräkärrystä seuraavia tavaroita ja kantoivat ne tupaan ja muihin koloihin:


entisen appikukon tekemä höyläpenkki
ruuvipenkin
4 kaunista jugendtuolia
talonpoikaislipasto
pienoiskasvihuone
patja
vannesaha sekä siihen kuuluva pölynimuri
appiukon tekemät puumarionettinuket


Nämä kaikki plus painepesurin sain rakkaalta exmieheltäni. Todella kaukainen ex, erosimme jo v. -85. Meillä on yhdessä kaksi ihanaa lasta ( -78 ja -82) jotka kai ovat jonkun määritelmän mukaan jo aikuistuneet.  Naperoita ovat ja pysyvät!

Nojaa , exmies muuttaa isosta talosta keskikokokiseen kerrostaloasuntoon ja siksi sain em. tavarat. Oli vähän herkkä hetki kun hain kamaat. Paljon muistoja tulvi päähän. Lipaston ostimme hoitopöydäksi keväällä 1978. Tuolit kuuluvat vanhaan vuiipurilaiskalustoon. Siihen kuuluva astiakaappi on mihun kaupunkikodissani ollut erostamme lähtien. Näistä tulee joskus kuvia myös.


 Metsuri ja raivaussahaKoko tontti on aika risuiseksi kasvanut. Sovimme nyt että pari päivää tehdään raivaussahahommia. Olimme jo aikaisemmin kiertäneet tilaa jo keskustelleet  näkemyksistämme. ne olivat onneksi aivan identtiset. Tämä kyläfilosofi katsoo kokonaisuuksia, miettii luonnon tasapainoa kasvustosta  ötököihin.

Tässä pari kuvapari ennen ja jälkeen:
Nyt on paljon kauniimpi näkymä lammelle. Kun olin juuri  talon tällä eteläpuolella haravoimassa kuulin lammelta ihmeellisen äänen ja tajusin että joutsenet ovat lemmiskelemässä. Kaikki eivät pääse sellaisia näkymiä läheltä seruraamaan.


Seuraavan päivänä ilmestyi toinen kyläläinen mukavan lastelastensa kanssa pihalle ja hekin joutuivat kantohommiin. Koska irtolava oli tyhjä siihen kannettiin kaksi epämukavaa ruskeata 70 luvun vakosamettinojatuolia. Vähän likaantuivat rempoan aikana mutta jos joku haluaa saa tulla hakemaan ensi viikonloppuna.  Kuva alla on otettu kun ekan kerran kävin talon sisällä vuonna 2009.
Nyt yritän katsoa Churchilliä jo jaksan. Lääkärin doagnoosi oli sama kuin omani. Poskiontelotulehdus.  Olisi ollut fiksumpaa mennä lääkäriin jo viime perjantaina kun ekat oireet alkoivat. 2 päivää kotona taas. Olin jo viime viikolla 4 päivää kipeänä.

3 kommenttia:

 1. Titte, miehet olivat varmasti mielissään, kun saivat auttaa sinua. Prinssien kuuluu auttaa neitoa pulassa. Siitä tulee heille hyvä mieli - niin ja neidolle myös.
  Sait ihania muistoja sisältäviä esineistä taloosi. Se lisää varmasti tunnelmaa.
  Metsurin parin päivän urakka näkyy hienosti ympäristössä. Samalla tajuan, että meidän ympäristö on todella metsittynyt ja sille pitää kesällä tehdä jotakin.

  VastaaPoista
 2. Irene. raivaussahaan vannon. On muuten niin fiksu esine ja helppo käyttää. Ja turvalliseksi kehitetty. Suosittelen. En ole vielä itse käyttänyt mutta metsuri lupasi opettaa. Pitää vaan varoa kivejä ja ruostuneita piikkilankoja; niitä on vaiketa nähdä.

  VastaaPoista
 3. ja edesä on monen vuoden risusavotta

  VastaaPoista