keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

MUURAUSTYÖT OSA 1

Monta hankintaa joutuu tekemään joita en ollut ymmärtänyt hoitaa. Mm. tikkaat, joita pitkin mennään katolle.

Nyt omistan  hienot pitkät tikkaat sekä toisetkin joista saa suoran tasonkin aikaiseksi.  Niistä on paljon hyötyä kun pitää ruveta pesemään tuvan seiniä vedellä ja mäntysuovalla. Honkkarista löytyi hyvään hintaan, kirvesmies soitti ja ehdotti että ostaisi minulle samalla kun itselleen hankkii. Hän on siis todellinen helmi, millaiset simpukat olivatkaan hänen vanhempansa. Ja minä kun kysin häneltä että "Mitä on honkkari?" ! 
Ellet asu Suomessa; honkkari = Hong Kong kauppaketju.

Katolle meno näyttä hurjalta  ja vaatii rohkeutta. Etenkin kun katsoo tukevaa pohjaa, jolla tikkaat seisovat.Eiköhän ne yltävät maahan asti. Katolla oli taso valmiina ja toivottasti kurjet eivät ehdi siihen pesää rakentaa ennenkuin siihen asti päästään. Työt alkoivat siis sisällä kantamalla tiilet sisään.


 

Edessä uusi sähköuuni.Hienolta näyttää. Ja Högfors on nyt talossa.


Pönttöuunin alustakin on valettu:


Pönttöuunilla ja uudella puuhellalla tulee yhteinen savupiippu.

Lunta oli muutama päivä  sitten  vielä paljon, mutta enää pohjoispuolella  ja katon lähellä.
Ihmeitä on ilmestynyt pihalleni. Kahden kauniin ison kiven rinnalle oli ilmestynyt kaksi valtavaa, valkoista kiveä.


Kuuluvat kuulemma muurarille ja jos tapaan häntä kysyn mitä näillä tehdään.
Ovat kuulemma styroxista.

Olen ollut neljää päivää nyt kotona kamalassa flunssassa. Ja koska tämä oli astmanjälkeisen elämäni eka flunssa niin kaiken tein väärin. Ensinnäkin unohdin matkalla kaksi iltaa ottaa hoitavaa lääkettä. En myöskään tiennyt että pitää tuplata hoitavan lääkkeen annostus jos iskee flunssa. Menin eräänä iltana nukkumaan ja ihmettelin siinä Milanon hotellihuoneessani että mikä kumma ääni kuuluu jostain.  Minulta se ääni tuli, minulla oli säkkipilliorkesteri keuhkoissa. Ennenkuin pääsin lekuriin oli mennyt muutama päivä ja sen päälle kamala nuha. Mutta tänään on eka  toivon päivä. Eilen meni 62 nenäliinaa, tänään paljon vähemmän. Pääsiäiseksi lähden  Kääpälään mutta talossani en tietysti vielä voi asua. Sisäänmuuttoviikonloppu on joko viikko 19 tai 20 (13 tai 20 toukokuuta). Epäilen että se on aikaisintaan 20.5. 

Jos voin perjantaina paremmin niin teen kevyttä ulkotyötä, lauantaina siivousta sisällä, koska 28.4 pinkopahvittaja tulee laittamaan ekat pahvit likoon. Harmillista etten pääse mukaan katsomaan. 
Työt häiritsevät kovasti yksityiselämääni. Pitäisi löytää jonkun joka käy kuvaamassa aina välillä. Sanna meinaa hoitaa pinkopahvitushomman yksin.

4 kommenttia:

 1. Anteeksi, mulata on mennyt kokonaan ohi. Asut ilmeisesti Helsingissä, miten kaukana tuo paikka on kotoasi? Aiotko muuttaa sinne kokonaan?

  VastaaPoista
 2. Lämmönlähteitä rakentuu sinne teille. Sitten siellä voi viettää aikaa kylmemmilläkin säillä. Kovin on vielä lumisia kuvia. Ehkä pääsiäisenä loputkin lumet sulivat? Meillä ainakin oli tosi lämmintä.
  Tuota flunssaa näyttää nyt olevan liikkellä. Minullakin meni varmaan pari rullaa talouspaperia niistämiseen. Tänään tuntuu henkikin kulkevan jo helpommin.

  VastaaPoista
 3. @jaunde .asun hesassa . 156 km on kotoa sinne. En muuta lähivuosina sinne. olen 2 kertaa kirjoittanut sinulle pitkän vastauksen mutten vaan onnistunut julkaisemaan sitä.

  VastaaPoista
 4. Tämä on kyllä mielenkiintoinen projekti! Onnea, tuuria ja naapurin miehiä tarvitaan :)

  VastaaPoista