sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Salaojat - osa 2 jos WELHO suo

Pepen iloiseen namaan jäimme viime viikolla roikkumaan....jos muistatte. Ja alla veikeä Eeva jonka ansioksi voidaan siis laskea että omistan Peuhun. Alla oleva daami hankki sen kansankoulun johon meni muuttolaatikoita purkamaan heinäkuussa 2009.


Ja Eevan hieno poseerauskuva meinasi jäädä pois. Tämän esityksen  jälkeen komensin hänet keittiöön 
kattamaan kauniista ja lämmittämään lounaamme joka oli australialainen lammaspata. Erittäin maukas sellainen muuten. 3 tuntia ensin uunissa ja sitten yön yli puuhellan uunin jälkilämmössa. Jävlars gott och helpoin lammaspata ikinä.


Alla näkyy tarkastusluukku sekä mihin sitten aikoinaan liitetään räystään sadevesiputki. Sitä työtä vaan ei voinut tehdä nyt. Pärjään hyvin vesisaaveilla talon nurkilla kunnes viemäröintityöt tehdään kun joskus vedän vedet sisään taloon. Kuten ehkä muistatte kevään vaiheista minulla on kaikki vesi-. ja viemäriputket asennettuna lattian alla. Mutta jos terveenä saa olla niin vedet kannetaan vielä muutaman vuoden aikana taloon.


Täyttö ja valmista.
Olette nyt aika lailla reaaliajassa.  Talkooiden jälkeen kahtena päivänä kävimme Anteron vähän vähentämässä sitä sepeliä ja loppuprofiloinnit tehtiin vielä pihalle. Mutta en nyt löydä kameraani joten kuvat tulevat joskus , ehkä.

Viime viikon ja tämän viikon viikonloppuina olen taas tyhjentänyt  kaikki kamat asuinpuolesta ja kantanut ne tupaan. Olen niin naatti ja koko vartalo särkee.

Runsaan viikon päästä kirvesmies tulee taas sisään ja repii tapetit ja pinkopahvit pois, tarkistaa hirret ja korjaa tarvittaessa. Seuraavalla viikolla sähkömies asentaa  Renovan uusvanhat valkoiset pistorasiat ja katkaisimet. Sen jälkeen kirvesmies asentaa hengittävät kuitulevyt eristeeksi tarvittaviin kohtiin siten että kaikki sähkötyöt on piillotettuna missä se vaan on mahdollista.

Joulukuussa vien Helsingin asunnostani Peuhun arvoiset huonekalut sinne???   Miksi?

KOSKA olen myynyt Lauttasaaren kämppäni. Kauppakirja allekirjoitetaan keskiviikkona 27.10 . Olen kaiken tämän hässäkän keskellä  myynyt asuntoni,  tehnyt hirmuisesti työtä työpaikallani joka on ssama vanha iittala , ja myös kahden viikon aikana etsinyt itselleni uuden kämpän. Eipä ole vapaa-ajan ongelmia mulla. Nyt pyykkiä ripustamaan ja keskittymään ihanaan Toscaan jonka tarjoaa meille juuri nyt YLEN TEEMA. Toscana Karita Mattila . Alkoi 20.10 eli hyvin ehditte vielä mukaan.

2 kommenttia:

 1. Hei Titte!

  Olen aivan hengästynyt jo siitä, kun luen, mitä kaikkea elämässäsi on tapahtunut. Ei ihme, että on vähän väsynyt olo.
  Onnea asuntokauppojen johdosta!!!
  Toivottavasti uusi asuntosi on mukava.
  Kuvissa tehdään paljon ruumiillista työtä ja hommat sen kuin jatkuvat.
  Ihana kuva, missä on pitkä pöytä ja nautitaan lammaspataa. Onneksi osaat myös nauttia elämästä!
  Haastan sinut nyt muistelemaan lapsuuttasi ja vastaamaan muutamaan kysymykseen.
  Kysymykset löydät uusimmasta postauksestani.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hyvä asia, että laitatte salaojat kuntoon. Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista