lauantai 6. marraskuuta 2010

Viimeinen viikonloppu Peuhussa ennen rempan seuraavaa vaihetta

Lokakuun lopussa oli sitten taas asuinpuolen tyhjennys ja kuvatkin ovat jo löytyneet.
Nokkakärryt ovat oiva apuväline mutta kun vanha puukirstu heittäytyy hankalaksi ja jummittuu ovenaukkoon niin rauhallisemmaltakin menee hermot. Tuli ihan omien lasten känkkäränkkäpäivät mieleen.


Luonto teki lahjoja minulle. Olisin oikeastaanvaan ollut vettä vailla  mutta kaupan päälle tuli kaunista taidetta.
Kun aurinko on niin matalalla muuttuu ympäristökin. Aika hurjan näköistä. Yhtäkkiä tajusin miksi joskus on uskottu että jättiläisiä ja isoja mennikäisiä oli olemassa.
Torstaina kävin työmaakokouksessa. Paikalla oli kirvesmies, sähkömies ja uusi tulokas Micko, joka pikku hiljaa rupeaa korjaamaan ikkunoitani. Aloitetaan kahdesta.

Sanoin väliaikaisesti "På återseende"  kahdelle ikkunalleni. Puu oli sen verran laho että se joudutaan uusimaan , näin tuumattiin yhteisesti. Harkitsimme todella tätä päätöstä, mutta sen verran paljon oli ihan pehmeätä puuta ikkunoissa. Mutta vanhat lasit voimme käyttää, ohuen ohutta puhallettua ikkunalasia.


Reikä tukitaanMicko ei näy koska hän on tikkailla nurkan takana. Tosi surkea tilannekuva, oikein naurattaaa. Ja löytyihän se kuva Mickosta tikkailla ja Kaitsusta,  joka huolehtii siitä ettei Mickolle käy kalpaten.


Kaikista asuinhuoneista on nyt poistettu tapetit, pinkopahvit ja kattolevyt/pahvit. Sekä purettu keittiön alaslaskettu katto.

Ensi kerralla saatte tietää mitä löydettiin. Teimme suunnitelmiin vähän muutoksia löytöjen johdosta. Ja  kun rikastun teen toisen ison muutoksen, josta kerron lisää kun saan Kaitsulta kuvat.
Keittiön pahvit oli muuten kiinnitetty 1933. Joku oli kiva kyllä jälkipolville jättäneet sellaisen viestin pahvien taustapuolelle.

Svenska dagen ger ont i magen.

Olen syönyt jätskiä - koska tyhjennän pakastimeni. Jätskiä ja karpalosiirappia. Ei hassumpaa , mutta annos oli turhan suuri. Nyt takaisin muiden kaappien tyhjennysprojektiin. Päivällä piti tyhjentää yhtä vinttikomeroakin koska putkiremppa alkaa asbestisaneerauksella täällä kaupunkikodissani. Putkirempan takia möin tämän ihaan kaupunkikotini ja muutan aika lailla erilaiseen ja pienempään joulun jälkeen.
Mutta jos jatkan tällä dieetillä saan nopeasti etsiä isomman asunnon.

IT -ongelmani sen kun jatkuvat. Hidas netti oli irtonainen piuha - antenni piuha. Kaiken muun tsekkasin paitsi juuri sitä. Onneksi  en tilannut korjaaja vaan soitin WELHON helpdeskiin. Siellä oli auttavainen  NAINEN. ( Meni vähän paremmin kuin se keskustelu toissapäivänä autohuoltamon miehen kanssa kun valitin että lampuissa on ongelmia. Lamppuvalo palaa koka ajan ja takavalo on palanut. Ja kojelaudan valot eivät syty kunnolla. Hyvin nopeasti hän puhelimitse huomasi että minulla oli parkit päällä. Hahahaaaaaaaaaaaaaaaa..)

Nettihitaus katosi ja tilalle tuli sormi keskellä suuta - tilanteita joka viides minuuttu vähintään. Nyt on siis uusi WINDOWS käyttöjärjestelmä ja olen aika hukassa. Töihin on tänä vuonna tullut ainakin 6 uutta ohjelmaa tai sovellusta ja pikku hiljaa 54 vuotiaan naisen IT-muutoskiintiö alkaa täyttymään. Kuuletteko!!!!

2 kommenttia:

  1. On sinulla jokapuolella muutosta: uusi koti, reipasta remonttia maalla ja työpaikallakin uusi käyttöjärjestelmä. Minä olisin syönyt varmasti vastaavassa tilanteessa lähikaupan koko jäätelöaltaan tyhjäksi.

    Nuo ikkunat ovat kyllä todella kauniit. Hyvä, että tulevat kuntoon.

    Kyllä tässä tulee mieleen, että meidän pitää teettää Lohjalla myös joku ammattilaisten kuntokartoitus ja remonttisuunnitelma kun näistä muista muutoista selvitään.

    VastaaPoista
  2. Ihana lukea näitä sinun kirjoituksiasi. Pääsin juuri putkiremontin jälkeen takaisin omaan kotiin,IHANAA. Ensi kesänä tiedossa maalla talon purkaminen ja uuden rakentaminen...meistä taitaa tulla rakentamis-ja korjaamisalan ammattilaisia :-).T.Liisa

    VastaaPoista