torstai 6. toukokuuta 2010

Muut myyvät maansa minä maljakkoni..

Hämmästyttävät kiemurat sen kun jatkuvat - enkä usko vieläkään.

Tänään piti hakea sen modernin vaasin huutokaupasta kerta se ei mennyt kaupaksi. Pyysin ystävättäreni hakemaan ja jollain ihmeen konstilla hän kai pelkällä läsnäolollaan sai huutokaupan edustajan kakistelemaan että eräänlainen tarjous on tullut. Carla soitti minulle ja Carpe Diem; Grip stunden .Hyväksyin sen. Katsotaan tuleeko sitä rahaa todella.  En usko ennenkuin on tililläni. Puolet pienempi kun tavoitteeni mutta paljon enemmän kun ei mitään.

Huhut kiertävät ja uskon nyt niihin ettei juuri kukaan saanut avustuksia museovirastolta tänä vuonna. Eilen uutisissa oli juttu juuri Museoviraston säästöbudjetista ja kahdenkymmenen hengen irtisanomisista. Hyvää kai ettei rahaa tullut sieltä. Jospa edes yksi työpaikka säilyi minun ja muutaman muun hullun talonkorjaajan jakaamattomien avustuksien vuoksi. Mutta arkkitehtini väittää kiven kovaa että ympäristöministeriöltä sitten varmasti tulee jonkinlainen avustus.  Se nähdään tämän kuun aikana. Eli jatkoa seuraa. Den som lever får se.

( tuplaklikkauskella näet sen kokonaisuudessaan, terv. nörtti Titte)Päivämäärät ovat kamerassa taas pielessä, mutta yllä on uusi suunnitelma. Huoneen 103 rappusia yläkertaan ei rakenneta. En vaan enää jaksanut vääntää kättä arkkitehdin kanssa asiasta, kun ei milläänuskonut etten tällaista ratkaisua halunnut. Joten päätin itsekseni etteivät  ne sinne tule. Kirvesmies oli samaa mieltä. Muuten suurin piirtein näin mennään. Rappuasia nyt on eräs niistä harvoista asioista josta olen ollut eri mieltä arkkitehdin kanssa. Jos unohdetaan kaikkia nitä pihasuunnitelmia ja jäteasemasuunnitelmia astiamalleineen joita en ole edes tilannut. Selkeästi copypasteattu jonkun toisen suunnitelman pohjasta. Tilasin hyvin selkeästi yksinomaan talon korjaussuunnittelun työselostuksineen ilman yläkerran ja keittiön sisustussuunnittelua.

 Nyt voi jo herkutella hassuilla yksityiskohdilla

Enää en ole niin väsynyt joten voi näyttää näitä tärkeitä yksityikohtia.
Esim. sokkelin reiästä näkyvä rullaverhon naru. Taitaapa olla riiausreissulla tämä rullaverho. Yrittää karkuun ennen valoisia kesäöitä ja tuloani.

Tuuletusaukon aikaan saaminenkaan kivijalkaan ei ole mikään helppo juttu. Herkempikin ottaa pultit...

Ja näitä mustia vekottimia tai tötsiä tarvitaan hirrenvaihtoon. Nimi unohtui.Kuin kanat orrella. Kääpälän kaupasta saa muuten luomukananmunia, tulipa nyt yhtäkkiä mieleeni kai niistä kanoista. Tosi hyvät ja joskuis valtavan kokoiset. 20 munaa 4,50 euroa.!Etouoven alta löytyi laho hirsi.


Kuten ehkä olet huomannut tajusin yhtäkkiä miten suurennan kuvat.

Nyt pehkuihin. Ihana ilta veljen perheen ja vanhempien kanssa. Veljenpoika täytti 14 ja syytä oli juhlia. Oikeastaan oli kahdet juhlat tänään samaan aikaan, kummitytön ja veljenpojan. Ja minun piti olla Ruotsissa. Joten olin estynyt saapumasta . Mutta kun matka peruuntui sähläsin ja lähdin kai vääriin juhliin erehdyksessä. Mutta kyllä kannatti. Veljen vaimo on perulainen ja kokkaa hyvää ruokaa. Ja tästä lähtien veljeni saa aina unohtaa skumpan ostoa. Kun tilalle sai Masin Amaronea. Ihanan miellyttävän Amaronen jälkimainingeissa sulkeudun suosioonne.

1 kommentti:

  1. NörttiTitte sitten laittoi pohjapiirrustuksen näytille. Kun sitä kaksoisklikkasi eri kohdista se todella suureni ja näki kaikki yksityiskohdat. Mitä ajattelit tehdä tuvalla? Järjestää tanssiaiset? ...näytelmiä?.... konsertteja? ...mielenkiintoisia esitelmiä? ...ihania bileitä? Se taipuu moneksi. On siinä tilaa!
    Toivotaan, että ympäristöministeriö on auliimpi!
    Jos rahoitus tekee tiukkaa voit järjestää suuressa tuvassasi jotakin maksullisia tilaisuuksia tai ryhtyä myymään Helsingissä niitä ihania luomukananmunia ... tai jotakin muuta mukavaa.
    Iiihanat nuo terassin ikkunat!

    VastaaPoista