sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Dittan och dattan


Olisi asiaa vaikka kuinka paljon. Mutta tunti vaan on aikaa. 

Lupasin viime postauksen kommentissa lisätä kuvia miltä ikkuna"Aukot" näyttävät nyt kun pokat on korjattavana. Ei ole kauneudella pilattu ainakaan. Vesivaneria jonka alla on muovia. Kamalalla vaivalla leikattiin jätesäkkejä kun kunnon muovia ei löytynyt. Kun kaikki oli valmista ja vein rojuja liiteriin löysinkin kokonaisen rullan paksua tukevaa muovia. Syvä huokaus!
Maanantaina naapuri tuli huolestuneena katsomaan yläkerran ikkunaa josta jo entuudestaan puuttui yksi ruutu. Pitää ottaa pois, hän sanoi.

 Nyt toinenkin oli irronnut Eino hampaissa. Ryhdyttiin hommiin. Luukku pois ja vintille. Joka kerta iso juttu. Naapuri kertoi että hän tekee minulle luukun. "Pitää ensin suunnitella". Hän luultavasti tekee sen kahdessa osassa, saranoituna. Minulla on vaikka kuinka paljon helmiponttipaneelia jäljellä , vaan ei niin kaunista kuin entisajan paneelia. Asiasta sovittiin, tehdään joskus. Hän in niin ihana ihminen, aina pitää ensin miettiä ja sitten suunnitella ja sitten tehdä. Ja jälki on täydellistä.

Hän poisti ikkunan sinä aikana kun leikkasin liiterissä siitä löytynestä :) rullasta oikean kokoisen muovipalan ja etsin sopivia rimoja. Onneksi en enää uskalla heittää juuri mitään pois joten löysin heti mitä tarvitsimme. Syksyn syy = tummat kuvat.
 Näyttää hassulta mutta tarkka piti olla ettei mene yhtään vettä sisään.
Ennenkuin väliaikainen muovius tehtiin oli pakko otta kuva naapuritalosta. En ole sitä ennen tästä kulmasta nähnyt.
Koska minusta ei koka ajan ollut hyötyä tutkin taas mitä vintiltä löytyy! Löysin lastenkengän.
Ikkuna alas ja kuntotarkistus heti.

  No hooho!! Vähän oli huono se alin rima.
 Vintillä kuvasin myös sinne jätetyt tiilet. Vuonna 2015 tehdään uusi savupiippu ja korjataan tuvan pankkouuni. Timpurini kävi tänään ja tilasin työn hänen kautta. Samalla varasin pari viikkoa syksylle 2015 muihin hommiin. Hän on myynyt aikansa siihen asti täyteen nyt jo.
Näitä tiilejä olikin melkein jo sata kun kaikki pinot laskin läpi. . Ei ne pitkälle riitä mutta parempi kuin ei mitään.
Eino repi hajalle myös vanhan saunan kattopressun ja nyt sataa vähän sisään puretun savupiipun kautta. Ei paljon enää haittaa. Sauna puretaan ja -hirret numeroidaan ensi vuonna. 2,5 seinää on lahonnut, 1,5 on ok kunnossa.

Piristin itseäni ostamalla Kääpälän kaupasta uuden pipon. 
Olen onnellinen 57,5 vuotias, mutta surkea on kuntoni. Kunnon kohotus on vuoden 2014:n ohjelmassa. 

Onnelliseksi minut teki viime sunnuntaina mieluinen viesti Tanskasta. Tytär kihlaantui ja vävykokelas on hyvinkin mieluinen valinta. Onnelliseksi minut tekee poikani perhe jossa on maailman suloisin 3,5 Esther Maisie - vauva. Ihana tämä ensimmäinen lastenlapseni on.
Perjantaina lasteni serkku väitteli suvereenisesti tohtoriksi lihasrappeumatautien syntyketjuja (en ole ihan vakuuttunut että tämä meni oikein )  käsittelevän väitöskirjansa kautta ( tämä lauserakenne myös ontuu). 
Hänen vaimonsa väitteli korkeimmin arvosanoin tammikuussa. Kaksi nuorta tieteen tekijää joiden seuraava määränpäänä on New York ja uudet haasteet tekee myös onnelliseksi. Onnea Jaakolle ja Mirkalle. Olen ylpeä teistä.  
Iso halaus omille lapsilleni ja heidän rakkaille. Snyft, snyft, viulut melkeinpä vinkuvat.  

Reippahasti eteenpäin. 
Ihana juttu, enää kuukausi jouluun. Ripustin tyttäreni tekemän minihimmelin kuistille ja huolehdin siitä että tontut ovat tarpeeksi lähellä ikkunaani, jotta voisivat seurata miten kiltti olen. Ja nyt Silta -  sarjan viimeinen osa.


3 kommenttia:

 1. Ihana naapuri, joka tietää, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty...:)
  Onnea tyttärelle♥
  Hieno pipo...:))

  VastaaPoista
 2. Hienoa, kun on noin toimeliaita naapureita :)

  Vaahteramäen emäntä Nurkalla vaahtera -blogista

  VastaaPoista
 3. Nyt on vanerit ikkuna-aukoissa, joten lumi voi tulla.
  J:lle onnea kihlauksen johdosta! Hienoa, että on löytänyt itselleen kumppanin.
  Oma tyttärenikin on nyt löytänyt kumppanin ja puuhaavat yhteistä kotia.
  Ihanaa, kun lasten elämät sujuvat mukavasti.
  Titte, luulisi, että kuntosi on hyvä, kun sinulla tuota arkiliikuntaa kertyy maalla.

  VastaaPoista