maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mitä valitsen otsikoksi?


Otsikon toinen vaihtoehto olisi ollut : 

"Toivottavasti auto tekee sinut onnelliseksi!" 
Näin kirjoitti minulle tunti sitten erään päivälehden autotoimittaja. Onkohan onnellinen miehen auton vaatimuslistalla?  Minun listallani ei ollut yhtään  kuvaavaa ilmaisua. Ihan hölmö olin. Tylsä lista.

Listallani oli:
Farmariauto, noin 1,6 l moottori ja tarpeeksi hevosvoimia ( kun en sitä vääntöä tajunnut), valmistusvuosi 2010 tai sen jälkeen, max. 25 000 km ajettu, lohkolämmitin, vetokoukku ja diesel. Ja unohdin ajonautinto" vaikka se oli alitajunnassa valintaperusteena koeajon ainakaan. 

Listani olisi voinut kuulostaa tältä:
Pitkulainen, tehokas, nuori, sisäänajettu, lämmin, vetävä ja taloudellinen. Mutta unohdin onnellinen! Eihän tuo  edes autolta kuulosta. Ja nyt tajuan yhtäkkiä miksi miehet rakastavat autojaan. Moni sanoo että ne ovat miehelle attribuutteja. Mutta ei, auto on adjektiivejä täynnä. 

Tai sitten otsikko olisi voinut olla: 

"Huoleton on hevoseton mies!" kuten ystävätär sunnuntaina aamulla sanoi. Siihen hänellä oli konkreettinen syy. 

Ostin tällaisen:Kia Cee'd 1,4, farmari, vuosimallia 2013. Ihana auto. Olen siis ehkä onnellinen nyt! Olin kyllä ennenkin. 

Syy lausahdukseen oli tämä:


     Sain lainauton käyttööni kunnes oma auto tulee. Menin ystävättären luo juhlimaan. Aurinko paistoi kun tulin. Ja kun lähdin seraavana aamuna. Tai yritin lähteä. Myyjä oli unohtanut kertoa että tässä mallissa pitää painaa kaksi kertaa avainta jotta valotkin menevät pois päältä. Oli valoisaa ulkona. En huomannut että valot jäivät päälle. Ja aamulla akku oli tyhjä! Ottaen huomioon että nainen vasemmalla aamulla 9.35 saa ruveta auton akkua siskonsa vieraalle akkulaturilla lataamaan niin " Huoleton on hevoseton mies" ainoana kommenttina oli aika mahtava suoritus. 

Kiitos. Oma auto tulee pääsiäiseksi.This is what friends are for.


5 kommenttia:

 1. Stilig bil, den vita. Jonas

  VastaaPoista
 2. Jepp, tack, tycker även så. Hoppas den håller minst sju år.. Försenade graulationer på födelsedagen..

  VastaaPoista
 3. Onnea uudesta autosta! Se on oikein kaunis!

  VastaaPoista
 4. Kohta olet autojenkin asintuntija!
  Kaunis on uusi autosi.

  VastaaPoista