sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kolmas runsasluminen talvi


Aika ison lumikasan takana on vanha liiterin ovi

Kamalasti on taas lunta Kääpälässä. Ja enemmänkin oli ollut mutta oli jo ehtinyt vähän painua. Onneksi tehtiin uusi päätyseinä ovineen.


Ihana, ihana naapuri oli taas aurannut tien auki ja myös väylän pihalle. Ja lapioinut pienen polun ( ei oikein näy kuvasta) ovelle asti. Naapuri on 85 v. 
Ihastuin niin näkymään että oli pakko ottaa kuva ennen kuin omat jalanjälkeni pilaavat kuvan. Siksi se kori on kuvassa. 

Sisällä en ihastunut yhtä paljon. Keskellä mattoa henkensä heittänyt hiiri. 

Olin pakannut kaikki kuivamuonat peltilaatikoihin. Naapuri arveli että hiiri kuoli järkytyksestä kun mistään ei löytynyt ruokaa.  Oli eka hiiri sisällä. Oletan ettei viimeinen.

Edelleen tippuu hiekkaa yläkerrasta aina siihen samaan paikkaan. 

Ihana toiskätinen nukke on marionetti; entisen appiukon tekemä. Sillä on kyllä kaverikin. Herätyskello on entisen omistajan, keskellä oleva tavara kirpputorilöytöjä. Nukke on aivan hurmaava.


2 kommenttia:

 1. Hyvä, että laitoit oven tuohon liiterin päätyyn.
  Tontilla on paikkoja, joista lumet sulavat jo varhain ja paikkoja, jossa on lunta vielä toukokuussakin.
  Ihana naapuri, joka kolaa lumet sinulle.
  Meillä ei ole viikkoon päässyt jäteauto tyhjentämään vesiä, kun ylämäki on niin liukas. Tänään E on traktorin kanssa ajanut siitä mäestä hiekkaa esiin, että jäteauton kuljettaja uskaltaisi tulla. Toivon, että huomenna. Vettä ei voi päästää kraanoista. Hankalaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullahan ei ole vieläkään vesi kytkety edes kesäisin vaan läträän sadevedellä ja ruskealla kaivovedella ja juomavedet tuodaan. Pimeän marras/joulu/ ja tammikuun aika maalla iski vasten kasvoja kun tulin. Siellä oli niin "epäsiistiä". Olin siivonnut pimässä, vettä ei juuri ole ollut ja sen näköistä oli. Suurssivous edessä pääsiäsenä. Saapi nähdä tuleeko ystävätär nyt lainkaan mukaan !!Toivottavasti hän oli jo lukenut kirjoitukseni ennen tätä.

   Poista