torstai 5. toukokuuta 2022

Oi viime vuonna unohdin kokonaan blogini.


Kokoajan jotain pientä tapahtui silloinkin. Liiteri pelastettiin romahtamasta. Sen pelasti taas luottomieheni Kai Vasara Kuivaölan kylästä Utissa. Maakellarin kunnostus alkoi.
Tai oikeastaan jatkui. Muutama vuosi sitten korjaittiin toinen  toinen sisäovi ja karmi. Pari vuotta sitten seinä romahti ulkopuolella oven eteen, kahden puun juuret aiheuttivat romahduksen.
Kukaan ei tiedä tarvitaanko joskus maakellari mutta ajatus kiehtoi ja kylään muuttanut Handy Henry palkattiin elokuussa tähän tehtävään. Ensin piti poistaa kaikki romut sen edestä. Raskas ja hidas kaivaminen  Sitten hän  teki uuden seinän. Minulta nyt ei löydy oikeita suomenkielisiä sanoja näihin työvaiheisiin, joten kuvat saavat nyt puhua.
Niin tarkkaa työtä  hän teki. On muuten hieno seinä. Sivukellarikin sai uuden karmin. Vähän epäilyttää tuo pursote, en tiedä mikä se on.  Mutta valmista tuli. Sisäpuolella hän myös korjasi muutamia reikiä. '


Tänä vuonna on ohjelmassa uuden ulkooven rakentaminen ja sen on luvannut rakentaa Knut, lastenlapseni 6 ja puoli. Tänään hän rakensi linnunpöntön. Seurasi sivusta kun isä teki. Knut maalasi sen vesiväreillä siniseksi ja puussa se nyt on.Olisi kyllä kovasti halunnut sen puuhun jossa oli jo toinen linnunpönttö, mutta kun selitin että sitten kukaan ei uskalla tulla asumaan, niin hän erittäin vastahakoisesti suostui etsimään vapaan puun.


 

1 kommentti:

  1. Tervetuloa takaisin! Ehdin moneen kertaan kaivata blogiasi, näinä kummallisina aikoina kun on saattanut tapahtua mitä tahansa.

    VastaaPoista