sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Kuistin kunnostaminen on tämän vuoden suuri projekti ja se alkoi yllätyksellä.

Kirvesmieheni paneloi kuistin takaseinän. Piti vähän suoristaa seinää ja menetin 5 cm syvyydestä muttei sitä kukaan huomaa. 

Sen jälkeen  irrotin toista sataa ruuvia ja naulaa eri paikoista.

 Seuraava vuorossa oli miniän ja pojan kanssa vanhan vahvan keltaisen värin poisrapsuttaminen ja hiominen. Oikeastaan he tekivät kaiken. Itse tein vaan sen mikä kolmessa seuraavassa kuvissa näkyy. Katon ja kaiken muun poika hioi pois epäkeskohimomakoneella, karheusaste 120 . 


 Aika nopeasti löytyi vaalenapunaiste keltaisen maalin alta. Eli kuisti on joskus ollut vaaleanpunainen. Minähän oli tästä tietämätön päättänyt että kuisti saa talon värin, samasta väripytystä.

Hionnan jälkeen miniä ja minä käsittelimme kaiki pinnat Öljypohjalla. Se oli raskas vaihe. MIniä hoiti katon, se oli kaikkein raskain. Lastenlapset olivat mukana 30 minuuttia, sitten kyllästyivät. MUTTA, Knut 4,5 v tuli takaisin niin monta kertaa maalamaan. Hän oli nopea kuin mikä, toimi esimaalarina ja minä jälkimaalarina tasoittamassa. Hän ilmiselvästi nautti kun osasi.

Puolitoista viikkoa sitten vedin sitten ekan kerroksen maalia. Virtasen neljän öljyn ulkomaalia koska käytin maalarin jättämän pytsin.  Tuo maali on kyllä aivan mahtava. Ei tiputa, helppo levittää ja hyvinkin riittoisaa. väri on sekoitettu siten että perustana on väri 353 (9litraa) , siihen on sekoitettu 2 dl vanha punainne ja loraus mintunvihreätä öljymaalia.
Sitten vaan odottelemaan että väri kuivuaisi. Päätin etten hosu vaan annan kuivua kunnolla. Siihen meni 11 vuorokautta joista 2 viimeistä meni sadetta pidellen. Olisin voinut maalata kaiken paitis takaseinän nopeammin mutta halusin tehdä kaiken kerrallaan. Joten odotin. 
Tänä aamuna kun heräsin ilmankosteus oli alle 10 % ( eilen oli 98 %) ja ryhdyin taas hommiiin. 

Mikä nautino  oli maalata nyt taas. Ensin maali oli sekoitettava maltillisesti. Vasemmalla kaksi kertaa maalattu oikealla 1 kerta.Valmista tuli. Ja hämmästyttävän nopeasti ja kivuttomasti.

Luonnossa kaikki näyttää paremmalta. Varjot hämäävät aika lailla. 
Tyytyväinen olin. Otin Gin tonicin ja nautiskelin.
Viikon päästä ryhdyn maalaamaan listoja. Huomenna piti aloittaa ikkunakarmeilla mutta taitaa sataa. Ja ilmankosteus silloin yli 80 %.

 

6 kommenttia:

 1. Oikein hyvä sävy. Olen maalannut navetan ikkunoita ja karmeja samalla maalilla, sillä on mukava maalata.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tulee hieno tuosta siun talosta.Tykkään!terveisin Tuula-Maija

  VastaaPoista
 3. Erittäin siisti lopputulos! Meillä on myös tulossa hieman päivitystä taloomme täällä Raumalla, sillä olemme suunnitelleet julkisivun saneerausta. Ehdottomasti talo kaipaa hieman päivitystä, ikää on kuitenkin suurinpiirtein 50 vuotta. Mielenkiinnolla myös odotan lopputulosta. Meillä myös on eteinen on vanha, ja pinnat näyttävät samalta kuin kuvissasi. Se olisi myös uusittava siinä samalla.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentistasti. jos maalaat suosittelen Virtyasen öljymaaleja. Ovat aloittelijallekin helppokäyttöiset.

   Poista
 4. Tuli kyllä raikas lopputulos, kuisti näyttää heti suuremmaltakin kun on vaaleammat sävyt. Me haaveilemme talomme päivittämisestä, ja olemmekin katselleet vaihtoehtoja eri rakennuspalveluista täällä Akaalla. Kovasti olisi päivitettävää. Todella suuri ero kyllä tuossa ilmankosteusmittauksessa teillä, vaikkakin vain vuorokausi oli väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kivaa saada komenntteja. niitä tulee harvoin.Nyt innostuin taas , pitäisi palauttaa kaikki vanhat kuvat jotka katosivat blogista kun vaihdoin sähköpostiosoitteeni. JOs eede saisi muutamia sinne tänään.

   Poista