sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Maakellarin kunnostaminen jatkui nyt viikonloppuna

 Poika ja miniä saapuivat viikonlopuksi ja mukana tietysti olivat ihanat lastenlapseni Esther ja Knut.

Sattumalta löysin 5 minuuttia sitten lähtökuvan, miltä maakellari näytti viime vuonna ennen kuin pelastusoperaatio alkoi. On se ovi siellä romahtaneet seinämän takana. Nyt oltiin ahkeria tänä viikonloppuna. Valmis ei ole vielä mutta paljon tapahtui.


   Olen muuten elämäntapa-remontin ja saavuttanut jo kaksi välietappia. Palkinnoksi ostin itselleni moottorisahan. Stihl 140 mallisen akkusahan. 
Se on ihana. Pyysin opettajan paikalle ja hän oli hyvä. Nyt se tuli tarpeeseen kun vanha ja laho karmi oli saatava pois. 

Ei vaan ole kuvaa kun meikäläinen heiluu sahan kanssa.  Edellisestä kuvasta löytyy sahan kaunis viiltojälki ja alla myös itse saha. 


Miniä kaivoi oven edestä syvän kuopan. Sinne laitettiin singeliä, vähän kiviä ja päälle sepeliä. Täytetään enemmän kun uusi ovi on paikoillaan. 


Tämä operaatio tehtiin koska eräs kyläläinen ehdotti niin viime ja yhtäkkiä muistin sen neuvon.  Näin vedet menee nopeammin maahan eikä jää lillumaan maakellarin eteen. Maakellari on rakennettu ennen tietä ja se on siksi vähän matalampana kuin itse tie. 

Koska puutavaraa oli vähän päässyt loppumaan otettiin mitä löytyi. Ei löytynyt painekyllästettyä enää. 
Mutta vähän bitumilevyäkin löytyi myös ja se laitettiin mm. kynnyksen alle .


 Ei ole timpurin kädenjälki mutta poikani vasta opettelee . Ja minulle tämä kelpaa. Eristän myöhemmin vielä vähän kartmin ja seinämän väliä jollain... millä en ole vielä päättänyt. 

Kävin ostamassa tervaa ja tervasin tänään kaikki puupinnat kun yhtäkkiä täällä olikin 18 astetta ulkona. Hieno tästä tulee. Kun se valmistuu. 


3 kommenttia:

 1. Hienon näköinen. Meillä on vanha kellari ihan talossa kiinni. Saadaan nyt kuntotarkastukset ja muut tehtyä. Meillä talon myynti- ja ostoprosessi siis edessä. Tuommoinen olisikin hieno, joka olisi oikein oma maakellarinsa.

  VastaaPoista
 2. Menikö teillä lopulta kauan aikaa saada maakellarin remontti valmiiksi? Harvoin näkee tällaisia kellareita, oli mukava nähdä kuviakin. Meillä olisi myös tarkoitus aloittaa kunnostustyöt pihamaalla, mutta sitä varten ajattelimme hankkia vaihtolavan kuljetuspalvelun kautta, saa sitten remonttijätteen heti vietyä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei kunnostettu sisäpuolella itse kellaria. se on aika hyvässä kunnossa. Mutta myyrät pääsevät sinne lattian kautta ja pitää miettiä mitä sille tehdä. Emme käytä tätä kellaria kuin juomien säilytykseen..

   Poista