lauantai 28. tammikuuta 2017

Palautettu teksti. Kirjoitettu 31.12.2016 Henkisesti vähän raskas syksy takana

Melkein nolottaa myöntää että syksy oli rankka. Polveni joka rupesi kiukuttelemaan heinäkuussa hoidettiin 15.8  alkaen väärin. Joten söin tulehduskipulääkettä 9 viikkoa ja sain 4 kortisonipiikkiä vasempaan sääreen ja polveen, joista 1 lonkkaan ja kolme polveen.
Käväisin Niagara Fallsilla , meitä oli 16 serkkua 21:stä isän puolesta joilla oli tapaaminen siellä. Edellinen oli viisi vuotta sitten Ahvenanmaalla. Oli aika hauskaa. Selfietä en vieläkään osaa ottaa.
 Enimmäkseen nauroimme.

Eihän se polvi siitä parantunut. Vaihdoin ortopedin toiseen joka lähetti minut kolmanteen. Samalla rupesin jumppaamaan ( jonka olisin pitänyt aloittaa Käypä hoitosuosituksen mukaan heti elokuun lopulla viimeistään ja kuusi viikkoa) ja siirsin kolmannen ortopedin ajan eteenpäin.

Maalla en oikein pärjännyt enää kyynärsauvoilla. Kun pitää tietää etukäteen milloin on vessahätä, luovia räsimattojen ohi, ettei kompastu, laittaa ulkokengät jalkaan ja kiiruhtaa kyynärsauvoilla huussiiin, kun ulkona on liukasta ja hämäräää. Ei mun hommia. 

Ihana naapuri kuitenkin vaihtoi päätylaudat uusiin.

 Syksy olikin alkanut matkan jälkeen.
 Tein hillottuja vihreitä tomaatteja. On hyvää.
Nostin viimeiset porkkanat lokakuussa. 
Isomaksaruoho /Kärleksörten onnistui tänä vuonnakin ihanasti.
Onneksi sain muutamia ihania iltoja korjatun leivunuunin edessä. Yksin tai seurassa.
Ja syysilta on Peuhussa ihana. 
24.11 luovutin polveni kanssa ja vahvistin Diacoriin että tulen vara-ajallani leikkaukseen 29.11. Leikkaus oli todella aiheellinen sanoi ortopedi ja sen päälle kolmen viikon sairasloma. Jumppaan ja pyöräilen mutten saa sitä polvea kuntoon. Joulun alla  2 viikkoa lisää sairaslomaa. Aika masentavaa. Näen mielessäni kun juoksen rappuja alas tai kävelen reippaasti huussiin. No sitä en tee vielä vähän aikaan.  Hyvä fysioterpaeutti ja työnantajan työkykyvakuutus tekee sen ettei lompakko kevenee tästä. Erittäin suuri ilo.
Sairastuin sopivasti leikkauksen alla vielä poskeloonletulehdukseen ja joulupäivänä edelleen päällä olevaan keuhkoputkitulehdukseen. Eilen sain yskänlääkettä kun oli mennyt pari yötä valvoen. 

Varoitettiin että alkoholi yhdessä yskänlääkkeen kanssa tekee todella väsyneeksi, joten marssin tietysti kahden kamalan valvotun yön jälkeen suoraan Alkoon ja ostin valkkaria. Otin 2 lasia ja sitten kahteen kertaan iltapäivällä  ja kerran yöllä sitä lääkettä. 
Aamulla ihmettelin miten 200 ml:n pullossa on niin vähän jäljellä kun pitää ottaa vaan 2,5 - 5 ml / kertaa maks. kolme kertaa päivässä. Tutkin mittakuppia, ja olipa sattunut aikamoinen mittausvirhe minulta. Olin ottanut 3 x 25 ml , enkä 3 x 2.5 ml.
Olin myös nukkunut sikeästi melkein 11 tuntia ja heräsin vaan kaksi kertaa. Sen pituinen se.

Hyvää uuttaa vuotta toivoo pikkuinen Knut, nyt 1 v 3 kk.  Ensin kuvalla joka on otettu yksivuotispäivän tienoolla. Niin on iloinen poika ja tämä kuva saa minut aina hyvälle tuulelle.
 Ja äsken sanoin hei sitten hänelle ja isosiskollea Kävimme vähän heiluttamassa tähtitikkuja miniäni ja hänen vanhempien kanssa, poika oli töissä.  Avoimesti Knut katsoo uuteen vuoteen. Toivon, että tulee hyvä vuosi ja paljon terveyttä kaikille. Ja rauha maan päälle. Kuulemisiiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti