torstai 16. kesäkuuta 2016

Älä tule huono kakku, tule hyvä totto!

Ja hyvää taitaa tulla. 

Tästä kuvasta muuten näkyy hyvin miten isot kivilohkareet on yhdistetty toisiinsa rautapaloilla. Ja miten kivet olivat tulipesässä lohjenneet.
Askelmat pankolle olivat täysin sortuneet. Uudet raput tehty. Vähän mietin laitanko seinään pienen puisen "kahvan". Askelmat olivat ja ovat edelleen aika korkeat. Ei haluttu sitä muuttaa.
Panko

 Itse näkyvissä osissa korjaamme vaan pakolliset paikat. Haluan että ajan hammas näkyy joten sovimme ettei saa silotella uuden näköiseksi. Pari paikkakorjausta


  Uunin syvyys oli 150 cm ja leveys oli 1,10 ja on vähän kapeampi nyt . Saimme peräti kahdelta vanhan talon tutkijalta luvan sitä lyhentää. Työt on tehty siten, että jos joku joskus haluaa, niin sen voi syventää alkuperäiseen kokoonsa. Emme tuhonneet mitään uuden seinän takana. Luukku on työn alla.

Tuhkat vedetään sitten tähän eteen. Hiilejä ei tietystä saa tänne laittaa. Vähän pohdituttaa pitäisikö vielä puolikkaalla tiilellä korkottaa etureuna, turvallisuuden vuoksi. Jäi muurarin harkittavaksi viikoksi.
 

Totto kalkitaan/kalkittiin tällä viikolla. Luulen, en ole ehtinyt paikalle. Olisin halunnut joka päivä siellä olla mutta työt kutsuu. Ja kummitytön väitöstilaisuuus Tukholmassa josta palasin tänään. Oli erilainen tilaisuus kuin Suomessa. Läpi meni. Olen hänestä ylpeä. En ymmärtänyt juurikaan mitään kun oli teoreettisesta filosofiasta kysymys. Jenkkiopponentti myös puhui niin nopeasti ja rakasti omaa ääntään. Olen vähän enemmän käytännön filosofi. Jos sitäkään. Oli hienot juhlat Hammarby rodd:n kerhotilassa. Aurinko paistoi ja oli ihana ilta terassilla  eilen. Tänään satoi kaatamalla. Loistava ajoitus.

3 kommenttia:

 1. Juhlallisen näköinen uuni! Nyt on asiantuntijoita konsultointi, niin osataan korjata oikeaoppisesti.
  Jos pohdit tuota hantaakia (niinkuin mummini sanoi aikoinaan pohjanmaalla) - siis kahvaa, niin se varmaan kannattaa laittaa. Portaat ovat korkeat ja kapeat. Me emme tässä enää nuorru ja pikkuväkikin saattaa sinne karata. Voi tulla kiireellisiä tilanteita.

  VastaaPoista
 2. Olen nyt maalla ja uuni on kalkitettu kakis kertaa. Kuivuu niin hitaasti nyt kun on kosteata. Kuvi aotan huomenna kun on valoisaa. Hantaaki tullee,vaikka se onkin enemmän kaide.

  VastaaPoista
 3. Moi Titte

  Sinusta ja talosta oli tosi mukava juttu Kodin Kuvalehdessä. :)

  Terveisiä!
  Airi K

  VastaaPoista