perjantai 10. kesäkuuta 2016

Piippu paikalla ja selvisi miten uuni toimii

      Komia on savupiippu. Onneksi ei ole paljon satanut. Pellit tilattu.


Museoviraston edustajan kanssa on kirjoitettu, käynnistyslupa saatiin ja muurari on käynyt Kotkassa vanhan talon tutkijan puheilla. Joten hommat etenevät todella ripeästi nyt kun tietää mitä saa tehdä.

Avotakan tulipesä oli todella pahasti kärsinyt. Pesän alla on luonnonkivet jotka ovat myös pahasti haljenneet kuumuudesta. Ja takan seinä oli erittäin heikossa kunnossa. Todella paljon muurari joutui purkaamaan.

Tässä on välivaihe

Ennen takasta meni  kanava suoraan piippuun uunin takana jossa ei ole edes paloseinä. Turvallisuussyistä tämä tehtiin tulipesän puolella. Siihen tullee luukku. Kun se on kiinni tuli lähtee kiertämään ja avotakka on siis varaava. Kuten on myös leivinuuni. Siitä lisää myöhemmin, sen verran vaikeata on minun selittää miten se toimii.
Tässä avotakassa ei ilmeisesti ole tehty ruokaa, mutta löytyi leivinuunin edestä ruuanlaittopaikka. Sieltä löytyi sitä sun tätä! Olen vaan nyt taas niin väsynyt että on pakko mennä nukkumaan .
Pitää ensin miettiä miten lataan videoita. Perästä kuuluu. Ja Ranska -Romania- jalkapallo-ottelu  on nyt 1-1. Titte kiittää.  God natt. 

1 kommentti: