perjantai 1. tammikuuta 2016

Yksi esine päivittäin ulos vuonna 2015 ja ihana vanha sohva

Hyvää uutta vuotta 2016
 Uusi vuosi sujui mukavasti pojan perheen kanssa heidän kodissaan. Pieni Esther pian 2 vuotta ja 5 kuukautta jaksoi kanssamme vuodenvaihteen yli. Katselimme raketteja ikkunasta ja sytytimme "sprakastickor", tähtisadetikkuja. Toinen ruotsinkielinen nimi niille on tomtebloss. 
Vuonna 2014  tavaranvähennysprojekti onnistui hyvin joten päätin jatka vielä toisen vuoden, eli vuonna 2015. Oma sääntöni on: 365 tavaraa ulos. Jos uutta tavaraa on tullut sisään saman verran on vähennettävä lisää.

Tilinpäätöksen aika
  Vuoden 2014  lopputulos oli 407 esinettä vähemmän. Viime vuonna eli 2015  paransin hiukkasen. 633 esinettä lähti ulos. Mutta, mutta sisään tuli 210 esinettä. Kamala määrä. Nettotuloksena on kuitenkin 423 esinettä vähemmän. Miten voin tietää näin tarkasti. Ylläpidän exceltaulukkoa, johon kirjaan jokaisen esineen jonka anna, myyn tai heitän. Se oli "ulos 2015 "-arkkini. Ja "sisään 2015" - arkkiin kirjaan jokaisen esineen joka husholliini tulee. Voi kuulostaa hankalalta muttei ole. 
Viime vuonna sallin vaatteiden mukaan tuloa listalle. Pakolaisille vein aika paljon takkeja ja villapaitoja, fleecejä jne. 
Päätin jatkaa nyt vielä kolmannen vuoden.

 Vuoden mielenkiintoisin hankinta:

Sohva, jolla on mielenkiintoinen tausta ( siitä lisää aivan lopussa). Sattui marraskuussa. Ostin näkemättä luonnossa (vaarallista) vanhan sohvan Helanderin marraskuun huutokaupasta. Jätin nettiin tarjouksen joka oli aivan liian kova, 110 e. Ja sain sohvan. Verot jne päälle ja loppuhinta oli 134,80 euroa. Tässä se on entisöijän työhuoneella.  

Kangas on kaunis, laadukas ja mahtavassa kunnossa.  Lila värisävy on sama kuin mikä Peuhun olohuoneen lattiassa on.Jännitys oli suuri kun käänsimme sen ja avasimme pohjakankaan.
  Mahtavan hyvässä kunnossahan se oli. Mutta jos haluaa siitä käyttösohvan joutuu kulmia vahvistaa. Sille annoin OK:n.

Kaikki jalat olivat kärsineet ja niitä pitää korjata. Lisäämme myös keskipalkin kohdalle 2 tukijalkaa. Loppuhinta karkaa mutta tehty mikä tehty.  


Mitä sain tietää sohvasta. Huutokaupasta en mitään. Paitsi että sohvassa oli plaketti jossa luki Julia Morin, Stockholm. Siksi tarjouksen teinkin. Koska googlasin vähän ja sain yhden ainoan osuman, sukututkimussivulta. 
Siellä eräs Monica Morin etsii tietoja isän isän äidistään; Clara Julia Morinista.

 "Jag följer denna Clara Julia Morin genom livet. Hennes föräldrar är Jernbärare Anders Morin 1813 – 1857 och hans hustru Christina född 1813. Clara Julia bor på olika adresser i Stockholm och försörjer sig som sömmerska i ungdomen. Hon dör 1919 på Stockholms sjukhem i diabetes och enligt bouppteckningen finns inga arvingar. I en ansökan om intagning på Stockholms Sjukhem daterad oktober 1915 framgår att hon är ogift har inga anförvanter och har tidigare vårdats år 1914 i Paris á Maison Municipalle de Santé (Dubois) för sockersjuka och genom kriget blivit ruinerad och oförmögen att arbeta. Hon har även innehaft möbelaffär och pensionat i Stockholm c:a 25 år samt 9 år i Paris. Har hittat en möbelaffär på Drottninggatan 75 med specialitet ”Franska Praktmöbler” som hon hade år 1907."

Koska Clara Julia Morin kuoli 1919 sohvan ikä lienee ainakin 100 vuotta vanha. Ja sohvan kunnostaja vahvisti sen. Hän kertoi että se on aika erikoinen ja hauskan näköinen sohva ja että sohva on todella hyvässä kunnossa jalkoja lukuunottamatta. Olen samaa mieltä. Ja lisäksi siinä on mukavaa istua.

Odotan innolla että se valmistuisi. Ja vähän kauhulla koska juuri nyt  ei ole paikkaa sille. Toivottavasti saan viedä sen muutamaksi kuukaudeksi säilöön veljeni melkein tyhjään taloon, joka nyt on myynnissä.11 kommenttia:

 1. Onpa sinulla projekti. Kaunis sohva. Onnittelut vielä koko perheelle pienestä pojasta ja hienosta nimestä! H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos H vaikken tiedä pitäisikö minun tuntea sinut. 365 tavara aulos toimii erittäin hyvin ostojarruna. Lempitakkiani joka on yli 10 vuotta vanha en pois antanut, mtta se on niin kulunut etten kehtaa sitä enää valoisena aikana käyttää. Eilen ostin sitten uuden alennusmyynnista. Ja In 2016 sai ensimmäisen osuman. Ja niin tarkka olen että se iso ja kaunis paperikassi, johon takki pakattiin ja jonka säästin myös joutui listalle.

   Poista
 2. Ihana kangas sohvassa! Hienon löydön teit, vaikka jaloissa hieman vikaa olikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on todella kovin kaunis. Kotini kaupungissa on täynnä vahvoja värejä ja raitoa. Sinne ei se ei sovi. Mutta Peuhun on aivan eri näköinen. JA tykkään molemmista.

   Poista
 3. Uskomattoman kaunis sohva, mielestäni teit oikean löydön!

  VastaaPoista
 4. Riskinottosi kannatti. Intuitiosi toimi hyvin. Upea esine ja vielä ihan käyttökelpoinen pienen korjauksen lälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voit aravat miten minua jännitti kun ajoin hakemaan sen.

   Poista
 5. Kaunis sohva ja kiva, kun sillä on Oikea Tarina. - Hyvää vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää vuotta 2016 sinullekin, aurinkoisia hetkiä ja paljon rakkautta.

   Poista
 6. Hyvän löydön teit, minäkin koluan kaikkia kirppareita ym. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos kävisit kylässä Aurinkokujallakin.

  VastaaPoista