sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Aika rientää ja elokuukin meni

Pakko oli palata töihin tyttären häiden jälkeen. 
En saanutkaan tänä vuonna vaihtaa lomarahat vapaaksi joten kahden viime vuoden kolmen päivän viikonloput ( 10 kpl ovat muisto vaan. Ja työt etenee niin hitaasti siksi.

Elokuu oli ihana ja niin on tämä gintonicini jonka nautin tätä kirjoittaessani.  Viikonloppuisin oli aikaa perehtyä ikkunaremppaan taas ja viimeistelytöihin. Seuraavat neljä kuvaa kertoo mitä lipsahduksia korjasin auringossa.
Talon eteläpuoli on aika korkea. Kun piti korjauksia tehdä tikkaiden ylimmät askeleet olivat käytössä. En viihdy niin korkealla.
 Kaikki  paikkausmaalaukset on tehty ja jäljellä on enää kolmen karmikohdan sävyttäminen. Museoviraston tutkija halusi etten maalaisi karmeja kokonaan vaan yritän värittää/sävyttää vaihdetut kohdat mahdollisimman lähelle vanhaa sävyä. Ja pitää jättää sauma näkyväksi, jotta jälkipolvi näkee missä korjaukset on tehty,. Sopii minulle. Kolme kuva näyttää mitä on tulossa vielä.                        Mutta on kyllä mulla hienot ikkunat nyt.

Sitten aloitimme pojan ansiosta seuraavan projektin. Eli lattia ja ovilistojen kunnostaminen. Tämän olisi lykännyt seuraavaan vuoteen mutta poika painosti sen verran nätisti että pistin hänet  vaimoineen hommiin. 
Ensin listojen inventointi ja järjesteleminen huoneittan. Olimme sopineet että listat koodataan purkuvaiheessa arkkitehdin piirrustuksessa olevien huonenumeroiden mukaan. Ja pyh! Eka kerta kun on moitittavaa. Olipa unohtunut Kaitsultani tämä homma. 

Eka yllätys oli ettei löytynyt jalkalistoja kuin yhteen huoneeseen. En voinut tajuta miksi. Sitten muistin parin päivän päästä että vanhat olivat aika huonot ja olimme päättäneet vetää sähköt jalkalistojen takaa. Siksi pitikin hankkia uusia. Mutta kun sähkömies tuli hän sai minut upottamaan sähköjohdot ( jonka kadun). Eli lattialistojen takaisinlaittoa ei tullut kysymykseen ja olisin voinut vuosia sitten hoitaa homman pois. 

Nyt on edessä oikean toimittajan löytäminen. Tämä on toinen malli, ja sitten jossain on pala toisesta korkeammasta mallista. Olen vaan nyt "misplaced " it. Sekä palan että kuvan. 
Alkoi siksi ovilistojen kunnostaminen ihanassa säässä ulkona. Kaikki listat olivat saman malliset mutta maalikerroksia oli vaihtelevasti.


 Valtavan työn teki poikani ja miniäni ymmärtääkseni auttoi soodapesemällä listoja.  Ja sitten my dear Son liimasi, korjasi ja pohjamaalasi kaikki listat. Ja sitten astuu kuvaan taas ihana naapurini. Jokaiseen oviaukkoon ja niitä on siis 3 + 2 yksipuolista eli yhteensä 8 pitää tehdä lista karmin ja peitelistan väliin. Ja kun talo on vanha ja vino jokainen lista tehdään mittatyönä. Poika kertoi että naapuri on niin tarkka että vaikka on 1 mm liikaa niin lankku takaisin ja se mm poistetaan. Äänessä oli enimmäkseen  ihailua kun hän sen kertoi.  Tässä on hyvä esimerkki . Huom! Vaihekuva, mutta vasemman puolen lista on paljon oikeaa paksumpi.


                        Tässä eka eka sivu joka on valmis.
                                       Ja ovi kuistille
                         Sitten puukittiä, kuivaaminen ja hiominen.

   Ja meitä kaikkia ihastuttaa tempuillaan tämä ihana pieni, notkea Esther .

Sen pituinen tällä kertaa. Nyt syön Västerbottenpaj -jämän eilisestä. Ystävättäret olivat perinteisessä rapujuhlassa luonani.

2 kommenttia:

  1. Hyvä kun ikkunoiden korjaus on jo tuossa vaiheessa. Kauniit ovi listat, iso työ niissäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun sain kommentin. Tykkään niistä. Tosi iso työ listoissa. Hitaasti hyvää tule. Tänä viikonloppuna ehkä saadaan eka oviaukko valmiiksi listojen osalta.

      Poista