lauantai 18. heinäkuuta 2015

Loppusuora häämöttää... hämärästi sateen keskellä

Tämä Suomen suvi vähän hidastaa projektini etenemistä. Pitäisi olla kuiva keli kun ikkunoita remppaa. Etenkin jos haluaa niitä maalata. Tai öljytä. Kaksi viikkoa olen ollut nyt täällä lomalla ja sentään jotain on saatu aikaiseksi. Tähn korjattuun vuorilistaan jäätiiin viimeksi.
 Sitten on tehty ensimmäinen tippalista. Koska talo on niin vanha ja edelliset olivat puusta, niin teimme nytkin ( tai minä katsoin ja naapuri teki). Alla näkyy esimerkki toisen ikkunan entisestä tippalistasta. Ne olivat kaikki viisi todella entisiä. Kynsi upposi hyvin syvälle puuhun.

eräänä päivänä ilmankosteus yllätti ja tippui peräti 67 %, joten maalasin kolme vuorilistaa tuvassa.


Vuorilistat ruuvasimme kiinni ja puuliimaa sai myös käyttää.
Ja ruuvit peitetään puutapeilla. 
 Tällä viikolla on ollut peräti kaksi aivan sateetonta päivää. Sitten taas maalaushommiin. Pohjustustyöt oli tehty ennen sitä mutten tietysti muistanut ottaa kuvia. Itse arvelin että riittää ettäpidän kartongin listan ja seinänvälisessä rakosessa kun maalaan. Rakas naapuri ei hyväksynyt tätä, joten teippasin. Ja maalasin.


Mitä tässä tapahtuu??
Kysymys on vuorilautojen ( toiset kutsuvat karmilaudoiksi, ruotsiksi on täcklister) asentaminen takaisin oikeaan kohtaan. Sitä varten tukitaso naulattu kiinni seinään. Ja tietysti löytyi unohtunut naula joten koko höskä alas taas.

 Uudelleen käytämme kaiken. Ao. kuvassa vanhat sepän takomat naulat suoristetaan. Yleensä tämä tapahtuu paremmalla alustalla. Mutta joskus voi näinkin tehdä. Vaikken suosittele ellet ole tosi tarkkaa ihminen.

Kun kaikki on mitattu ja tsekattu seitsemän kertaa voi naulata kiinni. Muttei pohjaan asti koska voi tulla yllätyksiä. 

 Naapuri sanoo myös että pitää mitata seitsemän kertaa kun pitää olla tarkkaa. Kaksi silmin katsomme. Toinen on likinäköisempi kuin toinen. Kannattaa olla monet silmät tiirailemassa, etenkin kun ylämitat ovat jo aika korkealla korkean kiviperustan vuoksi.NYt somahdan. Viikko Estherin kanssa on ollut aika raju. Ihana lapsi mutten ole ihan tottunut pikku lapsiin enää. Hän täyttää 12.8. kaksi vuotta jo. Famoa väsyttii kyllä häntä enemmän iltaisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti