keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Enää muutama viikko kevätpäivän tasaukseen.

Tervehdys teille taas. Tästä se lähtee.

Unelmoin keväästä ja kesästä. Strömsön puutarhassa -ohjelma pyörii telkkarissa. Tekijä kertoi radiossa että häntä ärsyttää kun ihanissa ruotsalaisissa ohjelmissa lapio kun laitetaan multaa, niin sieltä näkyy ihanaa mustaa multaa. Hänellä, kuten minullakin, kun lapion pistää maahan kuuluu: kling! 

Suunnittelen puutarhan laajentamista. Pikkuhiljaa. Sain aivan liian myöhään hirveästi siemeniä ja osa oli jo "groddar" joten eivät taida enää olla voimissaan. Mutta pistän maahan ja odotan vuodesta kahdeksaan mitä sieltä nousee. Niin kauan kuulemma saattaa pahimmillaan joutua odottamaan jos Mooseksen palaavan pensaan haluaa nähdä kukkimassa kun siemenestä kasvattaa. Voiko niin olla? 

Perinnerakentamistpäivä 7.3. Kouvolassa. 

Jos asut Kymenlaaksossa on mielenkiintoinen tapahtuma tulossa aivan paikkoin. 7.3 kello 12 -15.00 Iisakin kevätpäivä järjestetään ekan kerran. Kymenlaakson on perustettu rakennusperinteen yhdistys. Linkki yhdistyksen kotisivulle löytyy täältä.  Klikatkaa Iisakin päivää - tekstiä etusivulla, niin pääset ohjelmaan.

 Ystävänpäivä 
Ystävänpäivänä napuri oli jättänyt ihania sytykkeitä rappuselleni - kun ei ollut ruusuja, hän sanoi. 

Lunta oli kaksi viikkoa sitten aivan kamalasti. 


 Yksi jäätynyt omena oli jäänyt omenapuuhun.


Kylässä järjestettiin laskiaisrieha. Kyltintekijälle taisi tulla tenkkapoo - koska ei ole juuri lapsia kylässä. Nimi oli kai siksi vaivihkaa vaihtunut Laskiaistapahtumaksi , rieha oli siirtynyt sulkuihin.


Nyt on onneksi satanut ja lumi on saanut kyytiä. Mutta tältä tasolta lähdettiin kevättä kohti. Ennen sateita. Nämä pahat kattolumipinot!


  Täältä siis lähdetään uudelle kirjoituskirerrokselle.

8 kommenttia:

 1. Valoa kyllä kaivataan, muutama viikko tosin vielä. Puutarhan suunnittelu on mukavaa näin odotellessa. Paljon siellä on ollut lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIin .. tänää katsoin Strömsön puutarhan toista jaksoa. Puutrthurilla ja päläpättävällä naisell aei oikein synkannut alussa tämän jakson kohdall amutta parani loppua kohti.

   Poista
 2. En tiedä, voiko kestää kahdeksan vuotta ennen kuin joku siemen itää. En ole koskaan jaksanut odottaa niin kauan. Luulen, että jos ei siemen vuoden sisällä idä , niin se on sitten jo kuollut kuivuuteen. En muista sen kauempaa noita kastella. Eikä mitään ihmeitämisiä ole tapahtunut puutarhassani toistaiseksi.

  Olitko riehumassa laskiaisena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. NIin minustakin se oli hidasta. Herralla oli iso ihana villi puutarha ja näin hän kertoi. JOkainen kukka oli siemenestä kasvatettu. JA hän väittii että Moosesen palavan pensaan kohdalla siemestä kukkivaan kukkaan meni 8 vuotta. MInä kun en osaa edes kukkien nimiä, minä uskon.

   Poista
  2. JA ian niin. En uskaltanut. Söi makkaraa ja laskiasipulla ja nautiskelin seurasta.

   Poista
 3. Hejssan!
  Olenkin jo Sinua kaivannut kuulumisiasi kertomaan. Kevät on jo lähellä ja vielä hyvällä puolella, niin pruukaan sanoa. Ja tuo siunattu valoisuus jota eniten kaipaa on lisääntymään päin päivä päivältä. Kyllä nyt kelpaa.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa että olet taas langoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther. Lastenlapsellani on melkein sama nimi kuin sinulla. Esther. Juttua piisaa nyt joten blogikrjoituksia tulee.

   Poista