sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Se lupaamani huonekalu

Taannoisen sunnuntairetken viimeiset kuvat. Ajattele, että joku on halunnut heittää tämän pois. Ja että se pelastettiin. Kaappi, josta minulla ei ole valitettavasti kokokuvaa. Mutta näitten laatikoiden eteen voi sulkea ovet. Sitä ei saisi tehdä.


Käyttäjillä ollut kaksi erilaista arkistointisysteemiä käytössään. Liimalappuja tai kirjaimia. Tai molemmat.  Se oli samassa käytössä yli 100 vuotta. 
Upein käsiala lienee tämä:

Aika monta erilaista käsialaa löytyy. Ja huomaa  alimman laatikon nimi; kriisiajan laatikko. 
  Ja kun tarvitse tietää kuka istui verolautakunnassa vuonna 1875, niin nimet löytyvät listalta joka oli liimattu sisäoveen
Nyt tiskaamaan ja mietiskelemään mitä laittaisin kriisiajan laatikkoon. Mitähän tuossa kriisiajan laatikosta mahtoi löytyä! Tiedän muuten mistä se kaappi on kotoisin, mutten voi paljastaa. Valitan.  

16 kommenttia:

 1. Teekkarihuumoria (en tiedä sopiiko tähän kohtaan?):
  Kriisiajan laatikosta tuli mieleeni, että sellainen oli myös Otaniemessä teekkarikylän asuntolan rappukäytävässä. Siinä luki alkusammutuskalustolaatikon tyyliin "hätätilassa riko lasi" ja lasin taakse oli laitettu puinen risti, kynttilä, tulitikut ja raamattu. Ilmeisesti hätätilassa - jos omat kyvyt eivät enää riitä, niin sitten tulisi sitten pyytää apua korkeammilta voimilta? Sinänsä loogista.

  VastaaPoista
 2. Kaunis, niin kaunis. Harmi, ettemme saa kuulla alkuperää :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno! Varsinainen aarrearkku, jossa "arkku" on aarre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee morbiidin puolelle. Useinhan aartteet päättyvät arkkuun ennemmin tai myöhemmin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Voi , kun minä en sitä pelastanut vaan sukulainen ; jo edesmennyt. Ei ole minulla.

   Poista
 5. Voi ihastus, mikä kaappi. Ei varmaan tarvitse pelätä, että rapsuttelist laput irti ja entisöisit kaiken puhtaaksi ja kiiltäväksi? :)

  VastaaPoista
 6. Upea! Nyt munkin on perustettava kotiin kriisiajan laatikko. Mitäköhän sinne laittaisi punaviinin lisäksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaviini on ehdoton. Pieni kultaharkko voisi olla hyvä idea myös.

   Poista
 7. Todella upea! Nyt munkin on perustettava kotiin kriisiajan laatikko. Mitäköhän sinne laittaisi punaviinin lisäksi...

  VastaaPoista
 8. Ihanaa tutustua näin hienoon ja kunnialla säilytettyyn kaappiin! Mutta ymmärsin jotenkin,että tämä aarre ei päätynyt sinulle, vaan esittelet ystäväsi luona olevaa mööpeliä? Jos se on muuttanut luoksesi, wau (ja onnittelut). Jos ei, wau joka tapauksessa. Upea harvinaisuus on!

  Airi

  VastaaPoista
 9. Vanha arkistokaappi - mahtava! Nykyisin on vaan arkistomappeja. Niin, vai mapitetaanko nykyisin pelkästään tietokeneen mappeihin. Onkohan vielä paperiversioita asiakirjoista?

  VastaaPoista