torstai 16. tammikuuta 2014

Kevättä kohti mennään

Sitä kukaan ei voi kieltää. Kevät tulee, päivät pitenevät, aurinko paistaa. Ihanaa. Kylmää on, muttei haittaa. 

Eri projektini edistyvät kohtalaisesti. 365 esinettä ulos, listalla on jo 69 esinettä. Sisääntulolistalla on myös muutama esine. Eli olen kova itselleni, jos hankin jotain kotiini se aiheuttaa vastaavan määrän esineiden lähtöä. Mutta ensin kerään ne 365 esinettä.

Kun siivoa alöytää myös. Nämä pelastin isoäitini tavaroista juuri ennenkuin olivat lähdössä roskikseen joskus 1984 ehkä. Ovet muuttaneet kanssani melkein 20 kertaa. Muistaako kukaan? Kommentoikaa!
Kävin ikkunakorjaajan luona pohdiskelemassa. Ulkoiset pokat olivat tehty 1700 - luvun menetelmiä käyttäen. Kahden ikkunakorjaajan sekä Etelä-Kymenlaakson vanhojen talojen tutkijan kommenttien jälkeen ollaan päädytty siihen, että joudun museoimaan ulkoikkunoiden påkat. Niitä ei enää voitu pelastaa. Olisi varmaan 50 vuotta sitten jo pitänyt korjata. Palaan asiaan helmi/maaliskuussa kuvineen.  Osa laseista saimme talteen, osa olivat niin naarmuiset. Onneksi olin saanut vanhoja ikkunalaseja alkusyksyllä ilmaiseksi.Kyllä se tästä. Mutta hinta nousi kun nyt joudun rakentamaan ne yksitellen uudestaan. Vanhat ruostuneet haspit jne. oli putsattu.


Eräänä päivänä tiskasin, nostin päätäni ja pelästyin. Lampilan naiset toivat pieniä herkkuja. Kiva kun tullaan kylään ratsastaen.              Sain aika ihanan lahjan eräältä kyläläiseltä.


Hyvä alku. Hoho, vapiskaa kaikki muotoiluhistoriani työkaverit. Lähdin runsauden tiellä. Pois minimalismi! Se on niin andefattigt - hengetöntä. Tavoitteena vähän tämän tyyppinen. Ilman piirakkaa ja mehua. Pöytä on jo hankittu. Tämä sininen reuna on niiin kaunis. Enkä edes pidä sinisestä.


 Sen pituinen se. Nauttikaamme talvesta. Olen taas aloittanut uuden elämän. Nyt Jawbone Up kulkee ranteessani joka päivä ja meikäläinen on aloittanut kävelemisen. Yksi kilo kuussa kesään asti on tavoite. Tarkkailen kyllä myös vähän mitä syön. Hyvää tukea saan pojaltani jolla on sama ranneke. Ja tänään tytär liittyi porukkaamme. Hyvä vehje, voi muodostaa tukiryhmiä. Suosittelen. En ole vastaanottanut mitään lahjuksia - tämä oli vaan sponttaani palaute.


2 kommenttia:

  1. Minulla on rasia, jossa on musta-kelta-valkoinen ruutukuvio. Äidiltä peritty aarre. Lähettäisin kuvan, mutta en tiedä missä muuttolaatikossa se nyt luuraa.

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavat konvehtirasiat! En muista noita nähneeni. Kaikesta ei kuitenkaan voi luopua.
    Jawbone Up piti ihan googlata. Laskeeko se askelita ja kaloreita ja nukuttuja tunteja?
    Älykäs laite se kumminkin on. Minä kun otin viikolla käyttöön askelmittarin - vähän niinkuin lyijynä ja paperi versio tuosta Jawbonesta.

    VastaaPoista