keskiviikko 1. tammikuuta 2014

365 esinettä ulos

Kuten viimeksi kirjoitin lupasin luopua tavaroista kun uusi vuosi alkaa. Tänään uusi vuosi alkoi.  Joten kaikille toivotan täten 
     Hyvää Uutta Vuotta 2014.

Oletin, että luopumisesta tulee helppoa. Tässä sitä nyt neljättä tuntia on luovuttu ja kasassa on 10 esinettä. Tällä vauhdilla tähän menee 35,5 x 4 tuntia = 142 tuntia, eli vajaa 4 työviikkoa. Pakko olisi muuttaa tekniikka, mutta miten!

Kun kaivaa komeroita löytää ihania asioita. Tästä en luovu ikinä. 
 Hänen nimensä on Lisa. Lapsuuteni nukke. Se on muuttanut kanssani noin 20 kertaa. Nyt Esther - lastenlapseni saa leikkiä sillä luonani kun tulee oikeaan ikään. Lisan nimen taustalla lienee isosiskon nuken nimi, joka oli aika monta tasoa hienompi; TuijaBelisa. Varmaan ilman sitä ekaa i:tä, koska kotikielenä oli ruotsi. Eli Tuja Belisa. 

Näistä oli helppo luopua. 2 CD - alustaa ja kenkätelineen ritilä. Saisi yhden kerroksen lisää itse telineelle,  jos olisi niitä välipaloja. Kyselin Facebookista  joitakin viikkoja sitten, tunnistaako joku mitä nämä omituisen näköiset harmaat muovipalat ovat. Tuli vaan nokkelia vastauksia. Nyt muistinkin. Liian myöhäistä. Heitin ne pois kolme viikkoa sitten kun kukaan ei tiennyt mitä ne olivat.


Sitten seuraavan laatikon kohdalla jäin jumiin. Mummoni miehen jonkinlainen kunniakirja. Mitäköhän siinä lukee? Piti mailata kahdelle tuttavalla, jotka osaavat venäjää.

 Seuraavaksi löytyi vanha konvehtirasia. Aika makea. Piti kirjoittaa Fazerin Facebook -sivulle ja kysyä onko heillä rasiamuseota! Vai kukako näitä keräilee!

Rasian alta löytyi entisen aviomiehen tekemä ikuisuus-syntymäkalenteri. Näitä annoimme joululahjaksi silloin luvuilla. Käsin hän on 80-luvulla Rapido mustekynällä tekstannut jokaisen kuukauden nimen ja jokaisen päivämäärän. Käsin vetänyt jokaisen viivan.

Ja sen alta löytyi toinen aarre, jolle pitää nyt löytää arvoisensa paikan. Yllä ja alla olevat saivat inspiraationsa isoäitieni saman tyyppisistä synttärikalentereista, jotka roikkuivat heidän vessoissa. Nykyään vessojen seinät ovat kaakeloidut eikä niihin mielellään tee reikiä. Alla olevan rakas serkkuni on ristipistoin tehnyt. Ristipistos-osuuden leveys on vain 30 cm. Aika hienoa työtä.

Nyt meinaan täyttää sinne kaikki puuttuvat nimet. En ole vuosiin päivittänyt tätä kalenteria. Tälle pitää keksiä hyvä paikka. Muistan aivan kirkkaasti mummoni kalenterin, jonne hän oli laittanut peräti ensimmäisen jääkaapin ostopäivän. Ja ensimmäisen televisiokin hankintapäivän.
Hitaasti hyvää tulee kuuluu sanonta. Epäilen että joku on erehtynyt. Hitaasti kun ei tulee juuri mitään tehdyksi. 140 tuntia vielä. Voi ei!


5 kommenttia:

 1. Kaapeista tosiaan löytyy aarteita, joista ei voi millään luopua...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiinhän se vaan on. Ja muistot vyöryvät ylleni.

   Poista
 2. Se ei siis olekaan helppoa. Tai ainakaan hitaasti.
  Menee ihan nostalgiseksi.
  Mies heitti jo muutaman vanhan vaateensa pois. Se ei ole ollenkaan hänelle helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostalgiseksi lienee oikea sana. Itse heitin ennen joulua pois yhden kylpytakin. Tyttäreni oli saanut sen 20 vuotta sitten kummitädiltään. Se oli valkoinen, tehty kunnon frotteesta. Sen jälkeen poikani käytti sen. Ja sen jälkeen kun hän ei siihen mahtunut olen itse käyttänyt sen. Se on pesty satoja kertoja 60 asteessa. Mutta loppu mikä loppu. Enne joulua en edes mistään löytänyt kunnon frotteekylpytakkeja. Kaikki ovat sitä kamalaa tekokuitua, jossa tulee hirveä hiki. Vielä on yksi vihreä kylpytakki jäljellä - maalla - sitä samaa laatua, peräti hiukkasen parempi.Ehkä vuoden nuorempi! Ja samalta kummitädiltä. Joka muuten sen ristipistostyön on tehnyt. Rakas Martine - serkkuni Pariisissa. Olet usein ajatuksissani.

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta, Titte! Hieno projekti... ja vaikea! Tuo kunniakirja ei ole venäjää, veikkaisin että liettuaa tai latviaa (nämä arvauksia, en osaa kumpaakaan).

  terveisin Airi

  VastaaPoista