perjantai 27. joulukuuta 2013

Kiva joulu takana


Vietin ihanan jouluaaton molempien lasteni kanssa. Poika on naimisissa ja tytär kihloissa. Tämä ilta vietettiin entisen aviomiehen ja hänen "vaimokkeensa" luona. Ja juhlaan osallistui tietysti lastenlapseni Esther 4,5 kuukautta.Arvaa kuka sai eniten paketteja.

Seuraavana päivänä katselin kotonani Tavarataivas -dokumentin ja 10 vuorokautta on vielä katselu aikaa jäljellä YleAreenassa. Täältä pääset sitä katsomaan. FB - kaverin idean varastan nyt. Päätin että ensi vuonna vähennän 365 tavaraa kodistani. On aivan liikaa tavaraa. Enkä ole yksin tämän ongelman kanssa. Toisen FB -kaverin lastenlapsi, poika 7 v. oli sanonut hänelle " Mummi, sinulla on kyllä aivan liikaa tavaraa". 

 Näistä en kuitenkaan luvu!
Syksyllä kuvasin Peuhun kauniita, vanhoja heloja, koukkuja, saranoita ja vetimiä jne.

  Viimeisenä lempisalpani.  Niin hienoa työtä, enkä tallaista ole ennen nähnyt. 

Lukittuna
ja  näin avaat sen.

Hyvää loppuvuotta kaikille teille toivoo
Peuhun emäntä.


10 kommenttia:

 1. Jos ja kun sitä tavaraa on liikaa, kannattaa tietysti miettiä mistä ei ainakaan luovu (just noista esittelemistäsi vanhoista ihanuuksista). Uudesta bulkkitavarasta on helppo hankkiutua eroon. Voin kertoa, että kun alkuun pääsee vauhti vaan kiihtyy, kokeile vaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin tyttärelleni ja sulhaskokelaalle kihlajaislahjaksi rahaa. JA kirjoitin korttiin että toivon että ostavat laatulampun eikä mitään halpaa roskaa. Tytär sattumalta keroti minulle etteivät heillä ole pöytälamppuja ollenkaan.

   Poista
 2. Hmmm...pitäisiköhän alkaa vähentämään tavaraa täälläkin...voisi kyllä olla aiheellista...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkeättä uskon että monelle meistä vastaus lienee Pitää!

   Poista
 3. Hyvä idea vähentää tavaraa. Yritän sitä tehdä itsekin ihan koko ajan. Kaappitilaa on aina liian vähän, joten pakko on, mikä on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vielä olen päättänyt että jokainen uusi asia joka tulee ovesta sisään aiheuttaa vähintään yhden esineen lähtöä.

   Poista
 4. Hei.Selailin vanhoja päivityksiä ja pistin merkille että pari vuotta sitten sinulla oli tuollaiset punaiset nokian kumpparit..Hassu kysymys,ovatkohan saappaat vielä olemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Hassu kysymys onkin. Astuin naulaan syksyllä 2011 ja ne rupesivat vuotamaan. Sain jouluna 2012 uudet, samanlaiset pojaltani ja miniältäni jpululahjaksi. Joten vastaus on: Nuo saappaat eivät ole olemassa enää mutta kyllä uudet, punaiset samanlaiset.

   Poista
 5. 365 tavaraa - aika paljon. Kait jokainen vaatekappale ja naistenlehti lasketaan. Jos lasketaan, niin minäkin onnistun tuossa helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, hyvä kommentti ja olen tätä asia vähän miettinyt. Ajattelin itse etteivät lejdet kelpaa, se olisi liian helppoa silloin. Ajattelin myös etteivät vaatteet kelpaisivat. Ainakin ekan kuuden kuukauden aikana. Sittenp näen miten vaikeata tämä on. Kirjat päätin hyväksyä. Olen aloittanut projektini mukavalla tavalla. Kuuntelen läpi kaikki klassisen musiikin CD:ni. Tämä koska "bonusenoni" 79 v. meni ja hankki itselleen B&O - sterelolaitteen. Vihdoin. Hän on niin suuri musiikin ystävä. Tarjoan hänelle omaksi niitä levyjä jotka eivät minun musiikkimaulleni sovi. Ellei hän niitä huoli ne menevät Kierrätyskeskukseen. Ja lainaan hänelle ne joista en halua luopua. Elgar, Bach, Brahmsi Verdin Requiem, Mozartin keskeiset pianokonsertit ja tupla CD muita pianokonserrtteja olen jo kuunnellut.Vaikeata on, päätin luopua 3:sta näistä. Ei ole helppoa.

   Poista