sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tuuletusaukot ja ah Voila!.


Eipä paljoakaan tarvitse tällä kertaa kirjoittaa!

Olen kävellyt lattian päällä. Se kantaa. JOka kohdassa. En ole voinut turvallisesti kävellä koko huoneessa koska tietyissä kohdissa lattia ei kantanut. Nyt ei ole lahoa puuta enäämissään.  Huoneessa on raikas tuoksu. Peuhun tuoksu toki on kadonnut. Ja minä olen saanut oman kesähuoneen. 


Edessä on nyt lattian imuroiminen ja peseminen. Onko ehdotuksia millä sen pesen?  Joku ehdotti että lipeällä pesisin. Ja sen jälkeen aina vaan mäntysuovalla kunnes lattia kaipaa uuden lipeäkäsittelyn.
Heekalla ja vedellä ei enäävoi pestä. Oksanreijät ovat jo niin koholla.Mutta kylässä on ihmisiä jotka nuorena ovat tämän tuvan lattian hiekalla ja vedellä pessyt.

Odotan innolla kommenttejanne. Ja voinko pestä nyt syksyllä? Vai onko pakko odottaa kevääseen.
9 kommenttia:

 1. Hiekkaa olisin ehdottanut.
  AIVAN ihana tupa...odotan innolla kuvia, kun se on kalustettu ja valmis....ensi kevääseen taitaa ne kuvat sitten mennä...:)

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs on ollut mielenkiintoinen lattian remonttiprojekti.
  Kiitos näin selkeästä ja monivaiheisesta kuvadokumentoinnista. Seurailen kyllä jatkossakin vaiheitasi.
  Lattian pesuun en kyllä osaa sanoa enempää kuin että aikoinaan mummini pesi samanlaista lattiaa mäntysuovalla .

  Aurinkoisia syyspäiviä sinulle
  terv. Soletuuli

  VastaaPoista
 3. Lipeä on hyvä. Tanskassa edelleen lipeäkäsittely on tavallista. Siellä lattiat tosin ovat tammea. Lipeä vaalentaa myös lattiiaa. T: Kalle

  VastaaPoista
 4. Upea huone!
  En uskalla ottaa kantaa tuohon lattianpesuun. Ystävättäreni, joka on asunut Tanskassa, pesi vanhan puutalon lattiat lipeällä. Hänelle se neuvottiin. Siellä yleisesti tehdään niin ja lattiat ovat todella vaaleat. En ole kuullut, että Suomessa lipeää niin paljon käytettäisiin. Enkä tiedä miksi.

  VastaaPoista
 5. Kohollaan olevat oksanpaikat kuuluvatkin vanhaan lattiaan ja lisäävät sen arvoa! Mäntysuovalla minäkin pesisin. Tutustupa vaikka googlella suopakuuraukseen, voisi olla myös sopiva käsittely kauniille lattiallesi.

  VastaaPoista
 6. Mäntysuopaa käyttäisin minäkin. Se lipeä on suotta liian tuhtia ainetta.
  16 vuotiaana olin Karjakunnassa Tampereella harjoittelijana, siellä pestiin lattia jostain kumman syystä lipeällä päivittäin. Minusta se oli hullutusta silloin ja varsinkin nyt jälkeenpäin ajatellen. Ei ollut puulattia.

  VastaaPoista
 7. Varmaankin voit pestä jo syksyllä mikäli vaan puhtia piisaa. Tuollaisen kylmän huoneen johon talvella pakkanenkin kurkistaa, ilma on varsin kuivaa. Kunhan nyt et sinne vettä ihan lammikoiksi jätä.
  Lapsuudestani muistan naapurin jossa oli tuollainen va9in kesäkäytössä oleva huone. Sen lattia oli ihan valtavilla oksakohoutumilla "koristettu". Talon vanhaemäntä piti siellä joka kesä grammarin säestyksellä tanssit. Ja voi sitä polkan jytkettä!

  VastaaPoista
 8. Tee lattiaan suopakuuraus! Käytä kylmää vettä, jolla kastelet muutaman laudan kerrallaan, ja sitten peset aidolla pellavaöljysaippualla juuriharjan kanssa. Huuhtelet kylmällä vedellä . Saat upean, perinteisen ja vaalean lattian.

  VastaaPoista