perjantai 23. elokuuta 2013

Viheliäinen vieras


Nopeasti se valloittaa Kymenlaakson ja tappaa maatiaiskasveja

Tällainen näkymä oli minullakin. Ja valitettavasti jokainen kuva on otettu mailtani.

Naapurin mailla se on myös ja hiljaa se on  hiivinnyt ympäri kylää. Naapurirouva päätti että asialle on tehtävä jotain. Kaikissa lehdissä varoitetaan tästä Venäjän balsamista, Jättibalsamista tai ruotsiksi Hitis Orkide'sta.  Viime sunnuntaina teimme kahdestaan 1.5 tunnin iskun. Kuvat yllä on otettu on ennen iskua pari viikkoa sitten. Kuva alla iskun jälkeen.  Kanattaa kiinnittää huomiota siihen ettei muita kukkia minnekään jäänyt. Vaan vattu - ja muita pensaita.


Ai että teki hyvää. Kokeilemme kahta tekniikka. Revitään, jätesäkkiin ja poltetaan. Kuva alla. Säkkejä oli paljon enemmän. Tai määdännetään  muovin alla. Kuva yllä, en jaksa vaihtaa heidän paikkaansa keskenään.  Huom! Kuvat yllä on otettu ennen kuin mädännetyspeitteet olivat paikallaan.
1 kommentti:

  1. Kutsumattomia vaikkakin kauniita vieraita olette naapurin kanssa yhteistuumin hävittäneet. Hyvä, että yhdessä, niin ei tule takaisin niin helposti. Toivotaan, että vieras ei palaa ensi kesänä.
    Meillä tätä kasvia ei tontilta löydy, mutta lupiinia sitäkin enemmän. Annan sen joissakin paikoissa tontilla kasvaakin, mutta kuitenkin pidän hiukan silmällä, että ei järjettömästi riehaannu.

    VastaaPoista