tiistai 23. heinäkuuta 2013

Metrikaupalla jatkoa

Edellisen postaukseni johdosta siihen tuli myös varoittava kommentti miten käy ellei maadoitusta hoideta. Kannattaa käydä lukemassa.
Itse seisoin kaatosateessa kännykkä ensin sisällä ja sitten ulkona kädessä koko kaapeloinninlaskun aikana.

Punaiset suojamuovit ovat kohdassa, jossa on ylimääräistä  kaapelia. Kerroin herroille että kun rahatilanne sallii niin kaivatutan viemäriputket alas. Ja vaikka kuinka suunnittelisi,  niin ne todennäköisesti kulkevat  valokuitukaapelin alta. Siksi on kelattu  ylimääräiset 5 metriä valokuitukaapelia jotta kaivinkone voisi rauhassa kaivaa viemäröinnin. Se tapahtuu siten,  että kaapeli nostetaan  muutaman metrin korkeuteen kaivuun ajaksi. Onneksi olin paikan päällä. Vaikka oli ohjeistettu niin ylimääräiset metrit tulivat ensin väärään kohtaan ja jouduin pyytämään herrat uusimaan homman. Onneksi huomasin sen. Lopuksi kyselin mitä se toinen johto on? Kuparikaapeli on kuulemma maadoitus. Toivottavasti se suojaa meitä tuhoista.
Minulla on hienoja videoitakin mutta pitää ensin kuulemma perustaa YouTube tili ja ladata ne siihen ja sitten vasta tähän. Muuten ei toimi. Lian hankalaa kun elää mokkulan varassa. Siksi saatte vaan kuvia. Seuraavassa kuvasarjassa viritellään ensin kiinni kaapelinlaskuterä  ja sitten pujotetaan myös varoitusnauha paikoilleen. Viimeisestä kuvasta näkee miten kaapeli ja merkkausmuovi kulkevat kanavaa pitkin alas. Mielenkiintoista oli seurata. Ja nämä herrat olivat todella mukavia ja kohteliaita nuoria miehiä. Jaksoivat vastata kaikkiin tyhmiin kysymyksiini.Satoi kaatamalla koko ajan.


Nyt sitten vaan odotetaan että Pyöriälän kylän kevyen liikenteen valitus käsiteltäisiin. Hirvittää että joku on sellaisen tehnyt. Leikitään koululasten turvallisuuden kanssa.Tuohikotin koulu lakkautettiin vuosi sitten ja lapset siirtyivät Kääpälän kouluun. Matka on erittäin vaarallinen ja mutkikas ja tiellä ajaa armeijan erilaisia kuorm-aautoja, isoja puurekkoja ja muita maantiekiitäjiä. Ja lapset yrittävät siinä samassa sopassa pyöräillä.
Yksi kaikkien ja kaikki yksien puolesta ei oikein toimi. Ei myöskään tässä valokuitukaapeliprojektissa. Aina löytyy niitä jotka yrittävät vetää välistä. Toivottavasti kukaan ei onnistu. Osuuskunnan hieno systeemi on ollut että kaikki maksavat saman hinnan, riippumatta missä asuu. Jotta kaikilla olis mahdollisuus päästä mukaan. 
Tänä kesänä on ollut aivan kamalaa roikkua netissä. Karjalan prikaatissa 4 km:n päässä on nyt 2000 varusmiestä. Jokaisella on nähtävästi älypuhelin ja käyttää samaa väylää ja kapasitettiä. Ja homma tökkii pahasti. Mulla on DNA:n 3 G -mokkula joka ei toimi enää kunnolla. Viime vuonna vielä toimi hyvin. Ja Soneran 3 G (muka  4 G hahha ) kännykkä. Opin miten Ipad:illä puhelimen  kautta pääsee maailmaalle mutta ei Sonerakaa kunnolla toiminut. Tulevina vuosina varuskunnalla on 3000 varusmiestä ja sen jälkeen mitään ei toimi. Syys/lokakuussa luultavasti valokuitukaapeli kytketään. Mutta  ennen sitä seuraava työvaihe on toosan laitto ja sisääntulo!
Kevyenä lopetuksena Amelie- koiran kärsivällinen odotus että joku kuitenkin päästäsi hänet nukkumaan minun huoneeseeni. Miniä lähetti tämän kuvan kännyllä ja kova sydämeni suli. 


2 kommenttia:

  1. No kyllä kannatti nähdä vaivaa ja maadottaa johto, kävin lukemassa linkin.

    Blogilistalle pääset kun menet osoitteeseen: blogilista.fi ja siellä on lisäyspainike sekä erilaisia muita toimintoja myös ohjeet löytyvät.

    VastaaPoista
  2. Voi ihana Amelie, aina uskollinen!

    VastaaPoista