lauantai 20. heinäkuuta 2013

Metrikaupalla asiaa

Lomalla en nähtävästi enää ehdi lainkaan päivittää blogiani. Poika ja miniä  ovat olleet Peuhussa 28.6 lähtien ja aika vaan menee niin nopeasti. Olisi kerrottavaa mutten löydä aikaa. Toissapäivänä kuitenkin tapahtui suuria. Pakko oli dokumentoida.
                     Ensin saapui kaivinkone ja heti se kääntyikin takaisin. Hetken päästä saapui toistamiseen, nyt mukanansa aikamoisen kelan. Vähän päiviteltiin ensin tiellä ja sitten pihalla.Kaapeli vedettiin käsin nurkalle asti. Ylimääräisiä metrejä myös kelattiin maahan jotta viemärin kaivuut onnistuvat tulevaisuudessa katkaisematta. Kun tarvetta on kaapeli nostetaan ylös koska  maan uumenissa kaapelivaraa on nyt mitä nostaa.Ja sitten hommiin. Ensin kaivinkoneella ja sitten kelanlaskuvehkeillä. Videoita ja lisäkuvia on. Videot eivät suostu pyörimään joten postin ne. Loput kuvista ovat miniän kamerassa mutta miniä ei nyt lähistöllä.


Lopuksi maat takaisin paikoilleen. Ja valmista oli.


5 kommenttia:

 1. Löysin kirjoitukset toisen blogin kautta ja mielenkiintoinen korjausprojekti. Jään seurailemaan, mutta blogiasi olisi vielä helpompi seurata jos se olisi blogilistalla. Muutenkin kyllä onnistuu.

  VastaaPoista
 2. Niin voisin sen tehdä jos vaan tietäisin miten pääsen blogilistalle!

  VastaaPoista
 3. Valokuitukaapeli sitten saapui pihallesi. Valtava kone urakoi pihalla.
  Nyt ilmeisesti yhteytesi pelaavat tuulesta ja tuiskusta huolimatta.
  Meillä ei pelitä mikään tuulisella ilmalla. Tänään on tuullut koko päivän, joten en ole päässyt nettiin. Usein tuuli tyyntyy illaksi. Nytkin pääsin vasta klo 22 jälkeen lukemaan blogeja.

  VastaaPoista
 4. Moikka! Kiva blogi sulla. Vahingosta viisastuneena (?) vinkkaantsekkaamaan valokuidun maadoituksen. Meillä osui tänä kesänä salama puuhun 350 m päässä talosta, kynsi ojaa, halkoi kiviä ja heitteli parimetrisiä puita metsästä 50 m matkan päätyen valokuituun tienpenkkaan (valokuituhan vain 70 cm syvyydessä) ja pärähti siitä sitten sisälle taloon rikkoen päätelaitteen, pistokkeet, savuttaen ikkunaverhoja, rikkoen Voip-puhelinboksin sekä eTv-laitteen... Korvat meni pamauksesta lukkoon kahdeksi päivää...

  VastaaPoista
 5. Moikka! Kiva blogi sulla. Vahingosta viisastuneena (?) vinkkaantsekkaamaan valokuidun maadoituksen. Meillä osui tänä kesänä salama puuhun 350 m päässä talosta, kynsi ojaa, halkoi kiviä ja heitteli parimetrisiä puita metsästä 50 m matkan päätyen valokuituun tienpenkkaan (valokuituhan vain 70 cm syvyydessä) ja pärähti siitä sitten sisälle taloon rikkoen päätelaitteen, pistokkeet, savuttaen ikkunaverhoja, rikkoen Voip-puhelinboksin sekä eTv-laitteen... Korvat meni pamauksesta lukkoon kahdeksi päivää...

  VastaaPoista