sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Harmaavesi, huussi ja raivaussaha ..

Sattumalta sain 2 lippua Piha ja mökki , (tai jotain sinne päin)- messuille tänään.  Piti tavata ystävätär ja voihan sinnekin mennä juttelemaan. Paitsi että kun kulkea messuilla juttelemassa ei näe mitään. Se huomattiin aika nopeasti. Joten suut kiinni ja silmät auki. 
                        Harmaanveden suodatin ja huussi.
Ehdimme perille vajaat kolme tuntia ennen sulkemisaikaa. Ihan hyvin ehdimme tutustua Biolanin ympärivuotiseen Saunasuodattimeen ja muihin hienouksiin. Sopiva maan päällä oleva malli mulle kunnes olen voittanut Lotossa ja rakentanut pihasaunan suihkuineen ja vierasmökin. Eli aika pitkäksi ajaksi pitäisi toimia. Ihan fiksu laite ja yllätys, yllätys, mukana oleva ystävätär kertoi että heillä on muutama vuosi sellainen ollut ja toimii hyvin. Paitsi kuumana kesäpäivänä saattaa tuntea lievän liejuhajun jos istuu liian lähellä laitetta. Saunasuodattimen hinta oli 1195 e, mutta 2 tuntia ennen sulkemisaikaa hinta olikin 650 e. 

                           Paskajuttuja
Myös kompostikäymälä tulee ajankohtaiseksi kun uudet lait pikku hiljaa astuvat voimaan. Pitää tutkia markkinoita etukäteen ja etenkin hintatasoon jotta ymmärtää milloin edessä on hyvä hinta. Tsekkasin useita eri malleja. Pakastava ?, polttava??  tai kompoistoiva. Biolanin eco käymälä vaatii korkeutta 97 cm. Se joutuu siis saman rinteeseen harmaavesisuodattimen kanssa, jonka oivallisin paikka on juuri rinteessä. Eli kesälläkin voi rinteessä olla tungosta!
Kompostikäymälän hinta oli 599 , messutarjous 579. Liian kallista. Varmaan tulee halvempi hinta vastaan. Ja googlata voi aina. Mutta hätä ei ole juuri nyt ihan sen kokoinen tai näköinen.
  
Löysin mielenkiintoisen uuden huussihakkeen, joka onkin peletti. Olkipohjainen. Pitää kokeilla. Ihan pienikin määrä riittää ja on kuulemma hajuton. Niinhän me kaikki joskus olemme. Hajuttomia ja mauttomia. Hinta noin 10 e /säkki ja yksi säkki vastaa kuulemma 3 Biolanin huussihakesäkkiä. Palaan asiaan kun on testattu. Saa kuulemmaAgrimarketista. Joku muukin paikka mainittiin. 


             Eli huussifiiliksessä ollaan. Tai ei nyt ihan. Siihen laskeudutaan hitaasti pitkin kevättä. Kesällä homma on jo hanskassa. 

                          Raivausahaa vailla
Olen tiiraillut raivaussahaa. Heti jos joskus saan palkankin ostan sellaisen. Nyt ei ole varaa kun elää säästöillä. Päätökseni on sitten Stiehl FS240CE valjaineen kolmella terällä.  Näen jo mielessäni miten tärisen mäkeä alas raivaussahaa heilutellen. Haa, ei ollut kaunis näky.

                        Tärisen muistakin asioista
Kasvukauden alku tärisyttää aina.  Olen jo ostanut lisää korianterin - ja lehtipersiljaansiemeniä. Lempimausteeni.  Nyt hankin alla olevat herkut.Lopussa tärisin jo niin paljon ettei kuva suostu kääntymään enää millään. Eikä se ole myöskään ihan terävä.  Kuulumisiin. 
3 kommenttia:

 1. Hei, samoilla messuilla olin minäkin palloilemassa. Ohitin nuo käymälät, koska meillä seisoo tätä nykyä biolanin ekokäymälä pihassa. Noita tutkin siis pari kesää sitten. Nyt innostuin viherkatoista.

  VastaaPoista
 2. Terkuin Tuomo naapurikylältä16. huhtikuuta 2013 klo 9.15

  Sinut tuntien, en sekuntiakaan epäile, ettetkö pärjäisi raivaussahan kanssa mutta mieti nyt kumminkin vielä pari kertaa, vaikka sattuisit rikastumaankin! Onko tontillasi käyttötarve /laiteen hintasuhde hollillaan? Maksettu ammattilainen tekee parissa tunnissa / vuosi ihmeitä, eikä sun tartte kiroilla/hikoilla/nykiä polttomootorikäyttöistä vempelettä ja terotellä kivissä tylsyeitä teriä! Olen kerran kokeillut ja se on yksi niitä kokeiluja, josta olen jotakin oppinut!
  Tomaatin taimet (kolme lajiketta) ovat muuten jo 40-senttisiä täällä kaupungissa. Kunhan vaan tulis lämpimämpää..... Aina Vapuksi olen vienyt taimet kasvihuoneeseen - nyt taitaa tulla poikkeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, no kylläpäs meikäläinen nyt sai hyvän neuvon. Harkitsen.

   Poista